2 bin kişilik yurt tamamlandı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında Samsun’a yapılan 2 bin öğrenci kapasiteli yurt kampüsünün inşası tamamlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 bin öğrenci kapasiteli yurt kampüsünün Atakum ilçesi Büyükoyumcu köyü 19 Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsünde yer aldığı belirtildi.

Toplam 58 bin 67 metrekare kapalı alana sahip yurt kampüsünde 10 katlı 4 yurt bloku, 5 katlı sosyal tesis ve 1 trafo binası bulunduğu, projenin 75 milyon 221 bin liraya mal olduğu belirtildi.

Yurtlarda ikişer kişilik 20 engelli öğrenci odası, 652 üç kişilik ve 52 tek kişilik öğrenci odasının bulunduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

“Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne teslim edilen yurdun her odasında banyo, çalışma masası, giysi dolapları ve buzdolabı yerleri bulunuyor. Her yurt blokunda okuma ve etüt odaları, çamaşır yıkama-kurutma odaları, tv odaları ve mescit, ayrıca ortak kullanıma açık yemekhane, kafeterya, çok amaçlı salon yer alıyor. Yurt bloklarında ve sosyal tesiste engelli öğrenciler için TS 9111’e uygun düzenleme yapıldı. Yurt blokları içerisindeki banyo, duş ve lavabolardan gelen atık sular (gri su), çeşitli arıtma sistemlerinden geçirilerek tuvalet rezervuarlarında kullanıldı. Ayrıca güneş panelleri ile yenilenebilir enerji sistemlerinden, güneş enerjisi kullanılarak yurt bloklarının sıcak su ihtiyacı karşılandı. Sosyal tesis bünyesinde kişi sayısına göre hizmet verebilecek yemek salonu, kantin, kafeterya, kişi sayısına göre sinema düzeneğinde çok maksatlı salon yer aldı.”