‘YÖK’ün yeni yüzü olacak’

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

YÖK Başkanı Yekta Saraç, bu yıl üniversite tercih kılavuzunda değişiklikler yapacaklarını belirterek, “Bu seneye yetiştirebilirsek öğrencilerin gireceği programla ilgili, bölüm hocalarına o programın mezununa kazandıracağı yetkinliği, bizzat görsel olarak sunduğu bir platform oluşturmak istiyoruz. Bu gerçekten de YÖK’ün yeni yüzü olacak” dedi.

Saraç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite sınavı tercih kılavuzunda geçen yıl bölümlerin öğretim üyesi sayısına yer verdiklerini hatırlattı.

Bu sene kılavuza bazı yeni bilgiler de eklemek istediklerini bildiren Saraç, “Programların akredite edilip edilmediği hususu. Çünkü Kalite Kurulu’nu da bu şekilde sahada daha faal hale getireceğiz. Akredite edilip edilmemesi konusu önemli. Üniversite mezunlarının merkezi sınavlardaki başarıları var. Sayısal olarak değil, oransal olarak bu başarıların da kılavuzda belirtilmesi. Bu da önemli” diye konuştu.

Yeni proje üzerinde çalıştıklarını da bildiren Saraç, “Bu seneye yetiştirebilirsek öğrencilerin gireceği programla ilgili, bölüm hocalarına o programın mezununa kazandıracağı yetkinliği, bizzat görsel olarak sunduğu bir platform oluşturmak istiyoruz. Bu gerçekten de YÖK’ün yeni yüzü olacak. Bu açıdan tercih kılavuzunda daha bilinçli bir tercih yapılmasını sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

– “Vakıf üniversitelerinin e-Kayıt’a geçmesini teşvik ediyoruz”

Devlet üniversitelerine, 311 bini aşkın öğrencinin e-Kayıt sistemiyle kaydolduğunu bildiren Saraç, uygulamanın maddi olarak ailelere büyük yarar sağladığını dile getirdi.

Vakıf üniversitelerinin kayıt sırasında ücret aldığını anımsatan Saraç, “Vakıf üniversitelerinin e-Kayıt’a geçmesini icbar etmek (zorlamak) değil, teşvik etmek istiyoruz. Yani kendi iç düzeneklerini ona göre ayarlamalarını ve süreç dahilinde e-Kayıt’a geçmelerini öğrencilere böyle bir kolaylığı sağlamalarını da istiyoruz” bilgisini paylaştı.

Diğer Haberler

Birinci dönem TEOG ortak sınavları sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG...

Öğrenci Servislerinde En Kısa Mesafe 540 Liraya Çıktı

Benzin ve motorin başta olmak üzere üst üste gelen zamlar sonrası okul servis üc...

ALEŞ yarın yapılacak

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) yarın yapılacak. Sın...

2015 KYK kredi ve burs başvuruları başladı

Üniversiteye başlayan öğrenciler 2015-2016 eğitim yılı için KYK kredi ve burs ba...

'4 4 4 sistemi devam edecek'

Tekin, 4 4 4 sisteminin Resmi Gazete'de yayımlanmasının 4'üncü yılını doldurması...

TEOG'da ilk gün oturumları sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistem...

MEB bursuna rekor başvuru

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), Türkiye'nin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını ...

E Okul Not Sorgulama Veli Bilgilendirme Sistemi

Eğitim Öğretimin 1. devresi bitmek üzere. Sınav haftasının geri kalması üzerine ...

Ağrı eğitimde iddialı

Milli Eğitim Bakanlığınca Ağrı'da son 10 yılda, ilkokul, ortaokul, lise, öğrenci...

Sakarya Üniversitesine "Avrupa Mükemmellik Ödülü"

EFQM'nin ödül töreni Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Otomobil Müzesi'nde yapıl...

Bursa'da Akademisyenlere Soruşturma Açıldı

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin duyurduğu bildiride imzası tespit edi...

EBA, 24 saat boyunca öğrencilerin hizmetinde

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, AA'nın sorularını yanıtladı. Bu yıl "e-kurs" modü...

2 bin kişilik yurt tamamlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamı...

Okul müdür yardımcılarının görev süresi uzatılabilecek

Okullarda 4 yılı dolduran müdür başyardımcıları ve müdür yardımcılarının görev s...

Mersin'de öğrencilere ulaşım '1 lira' olarak kalacak

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentte devlet ve özel üniversite...