Teröre Karşı Mücadaleye Akademisyenlerde Katılıyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

“Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin yayınladığı bildirinin sonrasında Hür Akademisyenler Derneği (HAKAD) yönünden “Teröre Sessiz Kalmayacağız” başlığıyla imza kampanyası düzenlendi.

HAKAD Başkanı Prof. Dr. Ali Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’yi karıştırmak isteyen ve uluslararası güçlerin vekalet savaşını yürüten birtakım terör örgütlerinin oluştuğunu belirtti.

Bu örgütlerin kendi vatandaşının özgürlüklerini kısıtlayarak, Türkiye’nin ilerlemesini yavaşlatmaya çalıştığını açıklayan Gür, “Bazıları, Türkiye’nin ayağına çelme takmaya çalışmakta. Biz bunları gördüğümüz vakit ilk sözü üniversitelerin söylemesi gerekliliğini düşünerek bir vakit evvel HAKAD’ı kurduk. Teröre taraftar olma konusu ile ilgili son dönemlerde gösterilen çabalara da sessiz kalamayacağımızı gözlemledik” dedi.

“Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin yayınladığı bildirilerle uluslararası kamuoyunu yanıltmaya çalışanlara karşı “Biz de varız” demesi gerekliliğini izah eden Gür, şu şekilde konuştu:

“Bizler, vatanını, milletini, bayrağını seven, dini inançları kuvvetli bir takım şeklinde harekete geçtik. Halkın huzurunun sağlanması, Türkiye’nin yürüyüşünü desteklemek amacıyla elimizi taşın altına sokuyoruz. Toplumda problemler bulunduğu vakit akademi ön fikirler sunması gerekirken maalesef reaktif davranılıyor. Biz de bu olumsuz davranışı proaktif duruma getirmek amacıyla çalışıyoruz. Terörün can yakıcı biçimde yaşandığı ülkemizde, hem sağduyumuzu göstermek, hem de ileriki adına yapılacaklara desteğini vermek amacıyla ‘Teröre Sessiz Kalmayacağız’ başlığıyla buluşuyoruz. Bütün Türkiye’yi kuşatan, vatanını, milletini, inancını, dinini ve en muhimi de bayrağını seven herkes kampanyamıza imzalarla destek vermeye başladı.”

Bin imza toplandı

Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcılığı vazifesini de yürüten Prof. Dr. Gür, kampanyanın başlatılmasının üzerinden 14 saat gibi kısa bir vakit geçtiğini ve internet üzerinden toplanan imzaların bine ulaştığını bildirdi.