CHP’nin TRT’ye Tepkisine Protesto

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, CHP’nin TRT’ye tepkisine ilişkin, “CHP heyetinin gösterdiği bu tavır, normal eleştiri sınırlarının fazla ötesinde saygısızca bir tavırdır, Türkiye’nin geldiği düzeye yakışmayan bir tavırdır” dedi.

Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen üyeleri, TRT Genel Müdürlüğü binası önünde CHP’nin TRT’ye tepkisini protesto hedefiyle basın açıklaması yaptı.

Sendika üyeleri adına açıklama yapan Genel Başkan Budak, milletvekilliğinin hukuk tanımazlık manasına gelmeyeceğini, şu ya da bu biçimde Meclise girmenin kimseye hakaret etme, tehdit ve milletin bir ferdine saldırma hakkı tanımayacağını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve beraberindekilerin TRT Genel Müdürlüğü makamını bastığını ifade eden Budak, şu şekilde devam etti:

“CHP heyeti, Bakanlar Kurulunun atadığı ve atama kararının altında da milletin seçtiği Cumhurbaşkanının, milletin Başbakanının imzası tespit edilen Genel Müdüre ve ülkemizin güzide kurumu TRT’ye hakaret etmişlerdir. Elim ve endişe verici bu olayda CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, bir milletvekiline yakışmayacak biçimde, mahalle kabadayısı edasıyla sesini yükselterek Genel Müdürü, ‘Seni burada oturtmayacağız’ diyerek tehdit etmiş, elindeki dosyaları Genel Müdürümüzün yüzüne baka baka masaya vurmuştur. Gök’ün yaptığı bu davranış, TRT Genel Müdürü Şenol Göka nezdinde genel müdürlük makamına, ülkemizin güzide kurumu TRT ve TRT çalışanlarına yapılmış büyük bir saygısızlıktır.”

Gök ve beraberindekilerin, seslerini bildirmek amacıyla onlarca platforma sahip olduğunu dile getiren Budak, algı operasyonlarıyla kurumları ve yöneticileri itibarsızlaştırmak amacıyla bazı çabalara girmenin işgüzarlık olduğunu savundu. Budak, şunları kaydetti:

“Makam odasını basmak, tehdit etmek, baskı altına alabilmek ve eski rejim bekçiliğine soyunmak gericiliktir, haddini aşmaktır. CHP heyetinin gösterdiği bu tavır, normal eleştiri sınırlarının fazla ötesinde saygısızca bir tavırdır, Türkiye’nin geldiği düzeye yakışmayan bir tavırdır. Milli iradenin sesi tespit edilen TRT’ye karşı sergilenen bu tutum, yeni Türkiye’ye bir karşı koyuştur. Demokrasiyi hiçe saymak, nizam tanımamak ve vandallıktır. Bütün nezaket kurallarını hiçe sayarak kendini kanunlar üzerinde gören bu davranış, takınılan bu tavır, uzun seneler milletin hafızasında yer edecektir. Bu kurumun içerisinden yetişmiş ve Bakanlar Kurulunca atanan bir Genel Müdüre, her şeyden evvel bir insana uygulanan bu çirkin saldırıyı hiçbir siyasi ve etik değer adına doğru bulmuyoruz. Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı, TRT’de yetki sahibi tespit edilen Birlik Haber-Sen şeklinde TRT Genel Müdürüne, TRT’ye ve 8 bin çalışanına uygulanan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”