Adana’daki FETÖ Operasyonu Gözaltılar

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 27 bireyin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilikten uygulanan yazılı açıklamada, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Güvenlik Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince “Resmi belgede sahtecilik, kamu kurumu zararına dolandırıcılık, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet, teşkilat delegesi olmak, teşkilat yöneticisi olmak, resmi belgeyi bozmak, yok etmek ya da gizlemek, nüfuz ticareti” suçları kapsamında Adana, İstanbul ve Ankara’da eş vakitli operasyon düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, aralarında eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Z.A’nın da varolduğu 27 bireyin gözaltına alındığı kaydedildi.

Öte yandan, emniyetteki işlemleri süren zanlılar arasında eski Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı M.Ç, eski Genel Sekreter Yardımcısı F.Y. ve sahip olunan Fen İşleri Daire Başkanı R.B, eski Adana Ticaret Borsası Başkanı M.Ç. ve Burç Okulları Genel Müdürü S.S. de bulunuyor. F.Y’nin, otomobiliyle il dışına giderken Adana-Mersin D-400 karayolu şehir çıkışında yakalandığı öğrenildi.

Şüphelilerden bazılarının, kurulma aşamasındaki Kanuni Üniversitesine, belediye meclisi kararı olmadan yer tahsisi yaptıkları, bu arazinin yakınında tespit edilen arsaları ucuza alıp yüksek fiyata sattıkları, belediyenin imkanlarını kullanarak kazanç elde ettikleri ve bu paraları “himmet” adı altında FETÖ/PDY’ye aktardıkları ileri sürüldü.