Beklenen Tasarı TBMM Genel Kurulu’nda

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

TBMM Genel Kurulu’nda, AK Parti’nin çalışma düzenine dair takım önerisi kabul edilerek, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı gündemin ön sırasına alındı.

Önerinin kabulünün ardından, Genel Kurul’da tasarının tümü üzerindeki görüşmelere geçildi. Görüşmelerde konuşan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, torba yasaların komisyonların işlevlerini azalttığını söyledi. CHP Grubu adına konuşan İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel ise tasarının birbirleriyle bağlantısız maddelerden oluştuğunu söyledi. Kanun tasarısının yanlış ve yanlış yaklaştığını öne süren Temizel, bundan ötürü planlamalerinin de yanlış olduğunu belirtti.

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım da “torba tasarının, yasama hareketlerini ayaklar altına alan çoğu planlamayi barındırdığını” savunarak, yasaların alakalı ihtisas komisyonlarında da görüşülmesi gerekliliğini kaydetti.

Bazı vatandaşların politik şeklinde ordusuz, sınırsız ve devletsiz yaşamayı düşünüyor olmasının bir hak olduğunu savunan Yıldırım, “Üyesi olmaya çalıştığımız AB delegesi ülkelerin büyük çoğunluğunda mecburi askerlik yoktur ve vicdani ret anayasal emniyet altındadır” diye konuştu. Yıldırım, komisyon adımında kimliklerde din hanesinin bulundurulmaması tarafında önerge verdiklerlerini, fakat bunun iktidar partisi tarafından reddedildiğini söyledi.

Çalışmalar Tasarının Bitimine Kadar Sürecek

Genel Kurul, çalışmalarını tasarının bitimine kadar sürdürecek. Bazı uluslararası anlaşmalar da gündemin ön sıralarına alındı. Tasarıların görüşmelerinin bugün, 14 Ocak Perşembe gününe kadar bitirilememesi halinde, Genel Kurul cuma günü de mesaisine devam edecek. Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, dövizle askerlik, işveren ve maden sektörüne devlet desteği, albayların emekliliği, uluslararası evlilik cüzdanı, işverene prim desteği gibi bir fazla alanda planlama yapıyor.

Diğer Haberler

TBMM'deki Üç Partiden Almanya'ya Sert Tepki

TBMM'deki dört partiden AK Parti, CHP ve MHP, ortak bildiri ile Almanya Federal ...

TBMM 15 Kanun Tasarını Onayladı

Kabul edilen kanun tasarıları şunlar: - Türkiye ile Bulgaristan ve Yunanistan Ar...

PKK Örgütüne Tepki Diyarbakır'lılardan

Diyarbakır'ın Çınar eyaletinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ilçe sa...

Sığınmacıların Botu Battı 3 Çocuk Öldü

Ege Denizi’nde 23 sığınmacı taşıyan lastik botun Eşek Adası (Agathonisi) yakınla...

Akşener'den Nebati'nin Asgari Ücret Açıklamasına Tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Hazine ve M...

Ahmet Davutoğlu: "Meclis'in Görevi"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile gerçekleştirdiği görü...

Paralı Askerlik Bin Avro Mu Oluyor?

Kanun, vatan dışındaki Türk vatandaşlarının dövizle askerliğini 6 bin avrodan bi...

Referandum Öncesi 85,5 Milyar TL'lik Dev Yatırım

16 Nisan referandum u ile "güçlü ve istikrarlı" bir yönetim modeline hazırlanan ...

Sur Terör Örgütü Operasyonu için Sembol Oldu

Diyarbakır'ın Sur eyaletinde sokağa çıkma yasağının uygulandığı 6 mahallede terö...

Cem Yılmaz'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gönderme

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tay...

Batman'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Eşlik Edeceği Söyleniyordu!

Bir süredir ekonomi yönetimiyle ilgili adı geçen eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşe...

Umut Oran 35. Kurultay'a Katılmıyor

Eski CHP Milletvekili Umut Oran, partisinin 35. Olağan Kurultayı'nda genel başka...

TBMM'de Sevk Bu Hafta Yapılacak

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Kişisel Verilerin Korunmasına dair yasa tasarıs...

Kemal Kılıçdaroğlu, O İsmi Görevden Aldı

CHP’nin 38’inci Olağan Kurultayı hakkında verilen mutlak butlan kararının ardınd...

Terör Teşkilatları Taşeron Olarak Kullandı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Suriye-Irak bağlamında, Ortadoğu denklemin...