Kılıçdaroğlu için ‘Partiden İhraç’ İstemi

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, cuma namazı iznine dair genelgeye destek verilen gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve birtakım yöneticilerin partiden ihracını istedi.

Eminağaoğlu, parti disiplin kuruluna gönderdiği dilekçesinde, 1975’te Karayolları Genel Müdürlüğü çalışma saatlerinin, cuma namazı saatine göre düzenlenmesine dair prosedürin, “laiklik ilnete” aykırı bulunarak ve inanç özgürlüğü içerisinde kalmadığı gerekçesiyle Danıştay yönünden bir sene sonra iptal edildiğini anımsattı.

Laikliğe aykırılığı açık ve tartışmasız bulunan bu tür bir konuda, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun taşıdığı önad ve vazife itibarıyla laiklik konusunu görmezden gelerek, kayıtsız kaldığını iddia eden Ömer Faruk Eminağaoğlu, dilekçesinde şu görüşleri ileri sürdü:

“Cuma genelgesi çıkarılarak uygulanan din sömürüsü karşısında, üstelik açık yargı kararları ve Anayasa Mahkemesi kararları da bulunmasına rağmen, kayıtsız kalan, taşıdığı önad ve vazifele bağdaşır şekilde hareket etmeyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, bu konudaki söz, davranış ve eylemi sebebiyle Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve saptanacak diğer alakalıler ile alakalı önlemli şeklinde Tüzüğün 2,3, 70/1-A-a-b maddeleri uyarınca prosedür yapılarak, net ihraçlarına karar verilmelerini talep etmekteyim.”

Ömer Faruk Eminağaoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Yeni Akit gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya’nın ölümü üstüne yaptığı taziye görüşmesini de eleştirdi.

Konuyla alakalı diğer bir dilekçeyi partiye yayınlayan ve tekrar Kılıçdaroğlu’nun partiden ihracını isteyen Eminağaoğlu, dilekçesinde, “Taziye niyeti ile bile olsa CHP Genel Başkanı yönünden uygulanan arama, katiyen insani hisler gerekçesi ile açıklanamayacak, parti duruş ve kırmızı çizgilerinin ötesine geride bıraktığımız bir eylem ve davranışı oluşturmuştur” ifadesini kullandı.

Eminağaoğlu, diğer bir başvurusunda ise bir CHP’li milletvekilinin “artık yeni şeyler söyleme vakti geldi diyerek, odasındaki Atatürk resmini indirdiği, Aylin Nazlıaka’nın müdahalesi üstüne de bu resmi yerine astığı” bilgisine yer vererek, olayda adı geride bıraktığımızlerin araştırılıp, lüzumlu prosedürlerin yapılması talebinde bulundu.

Diğer Haberler

FETÖ Elebaşının Ölümü Sonrası Yerine Kim Geçecek?

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in ölümü sonrasında terör örgütünde yaşanacaklar me...

Balyoz Davasında Ne Kadar Tazminat Ödenecek

Balyoz Planı davası kapsamında, 3,5 sene tutuklu yargılandıktan sonra ile ilgili...

AK Parti'nin İzmir'de Kazandığı Tek İlçe Menemen Oldu

Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, en yakın rakibine yaklaşık 12 bin oy fa...

AK Parti'den Dünyaya Net Mesaj: Muhatap Erdoğan

Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olmasının ardından Cumhurb...

TBMM'deki Üç Partiden Almanya'ya Sert Tepki

TBMM'deki dört partiden AK Parti, CHP ve MHP, ortak bildiri ile Almanya Federal ...

Fitch, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne Taktir

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings yaptığı değerlendirme s...

PKK Örgütüne Tepki Diyarbakır'lılardan

Diyarbakır'ın Çınar eyaletinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ilçe sa...

FETÖ Depolarında PKK Yayınları Ele Geçirildi

Tunceli'de FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda, PKK'ya ait...

CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı metro açılışında "3 yılı geçti, bu büyükşehir be...

CHP'de Kurultay Çalışmaları Bitti

Bugüne kadar 34'ü olağan, 18'i de inanılmaz olmak üzere 52 kurultay sağlayan CHP...

Patronlar Kulübünden Referandum Sonrası İlk Açıklama Geldi

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), "Referandum sonucu hangi yönde...

AK Parti Kampı Esnafın Yüzünü Güldürdü

Afyonkarahisar'da iki gün süren AK Parti 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantıs...

Rusya'nın Kararları Ekonomiyi Etkileyecek

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırımlarının ...

Teröre Karşı Mücadaleye Akademisyenlerde Katılıyor

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayınladığı bildirinin sonrasında Hür...

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Gaziantep'te

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, barışın en k...