Genel Başkanlığa Adayı Balbay Olacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partisinin hafta sonu gerçekleştirilecek 35. Olağan Kurultayı’nda, 200 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday olmayı planladığını, bugün itibariyle de imza toplamaya başladığını bildirdi.

Balbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, partisinin olağan kurultayının 16-17 Ocak’ta Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirileceğini hatırlattı.

Kurultay süreci başladığından bu yana 40 ile ziyaretlerde bulunduğunu, kongrelere katıldığını bildiren Balbay, “Kurultayda 200 delegenin imzasıyla genel başkanlığa aday olmayı planlıyorum. Bugün itibariyle imza toplamaya başladım. Genel Merkez’den dileğim, delegelere bir etkisinin olmaması” dedi.

Tüm delegeleri tek tek arayarak destek istediğini ifade eden Balbay, delegelerin özgür iradesinin mühim olduğunun altını çizdi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ile eski CHP Milletvekili ve Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın da genel başkanlık yarışında isimleri geçiyor.

Oran’ın ileriki zamanlarda bir basın toplantısı düzenleyerek, adaylığı konusundaki kararını açıklaması bekleniyor. İnce’nin adaylık konusundaki kararının ise önümüzdeki zamanlarda netleşeceği ifade ediliyor.

– Adaylık amacıyla 120 delege imzası

Genel başkanlık adaylığı amacıyla, bin 100 kurultay delegesinin 120’sinin imzası gerekiyor.

CHP’nin, 5-6 Eylül 2014’te yapılan 18. Olağanüstü Kurultayı’nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 740, başka aday Muharrem İnce ise 415 oy almıştı.

CHP Kurultay Yönetmeliği’ne göre genel başkan, saklı oy ve delege tam adedinin salt fazlalığı ile seçiliyor. İlk iki oylamada netice alınamaz ise üçünü oylamada en fazla oy alan aday genel başkan oluyor.