Mehmet Ali Şahin’den Öğretim Görevlilerine Sitem

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin bildirisine dair, “Öğretim üyeleri fazla hatalı yapmışlardır” dedi.

Şahin, detaylı açılış ve ziyaretler amacıyla geldiği Karabük’te, basın mensuplarının “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin bildirisine dair sorusunu yanıtladı.

Şahin, öğretim üyelerinin fazla hatalı yaptığının altını çizerek, “Teröre ve teröristlere açıkça destek çıkmışlardır. Halbuki onlardan beklediğimiz devletimizin beraberinde, güven güçlerimizin beraberinde yer almalarıdır, onlara destek vermeleridir, onları şevklendirmeleridir. Türkiye’yi bu terör belasından kurtulma konusu ile ilgili ellerinden gelen çabayı göstermeleridir. Tam bunun aksini yapmışlardır. O amaçla şimdi gözaltına alındılar, ‘bunun hesabı soruluyor’ diye de hiç kimse şikayetçi olmasın” diye konuştu.

“Buna ‘yakın tehlike’ der hukuk”

“Çocuklara eğitim yolu ile bilgi aşılayan bir grup öğretim üyelerinin, ulus adına devletin yapmış bulunduğu terörle mücadelede devletin ve güven güçlerinin beraberinde değil terör örgütlerinin beraberinde olduklarını ifade eden açıklama yapmaları karşısında devletimiz ne yapmalıydı?” diyen Şahin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Devletimiz, ‘fazla güzel yaptınız mı’ demeliydi bunlara? Terör örgütlerine sahip çıkıyorsunuz, onlara bir tek laf etmiyorsunuz ama terörle mücadele eden, şehit bulunan, gerek görülürse yaralanan güven güçlerimizi resmen terörist şeklinde ilan ediyorsunuz. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve bu sözleşmeye dayalı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına göre düşünce ve kanaat açıklama cezalandırılamaz. Fakat burada terör örgütlerine açıkça bir destek var. Bu destek açıklamasından sonra terör örgütlerinin Çınar’da karakolu ve güven birimlerinin kalmış bulunduğu lojmanları bombalaması, masum insan ve çocukların ölmesiyle bir irtibat kurulamaz mı? Buna ‘yakın tehlike’ der hukuk. Yapılmış bulunan terör saldırısıyla, teröristlere destek çıkan bu bildiri arasında bir illiyet bağı kurulamaz mı? Ben hukukçuyum. Bu açıklama yakın bir tehlikedir. Bu tehlike Çınar’da karakola saldırıya dönüşmüş. Dolayısıyla hiç kimse ‘bu bildiriye imza atanlara destek oluyorum. Düşünce, düşünce açıklaması bağlamında değerlendirilir’ diyerek bu konuyu lütfen amacından saptırmasın.”

“Türkiye 3 terör teşkilatıyle mücadele veriyor”

Türkiye’nin yalnızca bir terör teşkilatıyle değil en az 3 terör teşkilatıyle yoğun mücadele ortamında bulunduğunu bildiren Şahin, bu terör örgütlerinin Türkiye’yle bozukluğu bulunan birtakım ülkelerin taşeronluğunu yaptığını söyledi.

Şahin, Türkiye’yi bu terör örgütleri kanalıyla Suriye’ye ve Irak’a benzetmek isteyenlerin bulunduğunu vurgulayarak “Cizre’de, Sur’da, diğer ilçelerde terör teşkilatı çukurlar kazmak amacıyla haklarını savunduklarını iddia ettikleri Kürt vatandaşlarımıza en büyük işkenceyi yapıyorlar. Emniyet güçlerimiz, Karabük’te yaşam sürdüren vatandaşlarımız hangi güven şemsiyesi altında huzurla yaşıyorsa, Diyarbakır’daki, Cizre’deki vatandaşlarımız da öyle yaşasın diye bu terör örgütleriyle mücadele ediyor” ifadesini kullandı.