Yapılanları Milletimize Sevk Ediyoruz

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, “Nerede Türkiye ile uğraşan birileri varsa birtakım arkadaşlarımız son 2-3 yıldan beri bunları tekrarlıyorlar. Gidiyorlar, buralarda Türkiye’nin resmen rakipleriyle kol kola, diz dize, göz göze birtakım toplantılar ve görüşmeler yapıyorlar. Hep Türkiye’yi muhbirliyorlar, Türkiye’nin bir açığını yakalamaya çalışıyorlar ve gidip oralarda Türkiye’yi şikayet ediyorlar. Bu bir ihanettir ama ulusimiz, bunları not eder, bir kenarı yazar” dedi.

Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de şu anda 2,5 milyondan çok sığınmacı olduğunu ve bu sığınmacılara hükümet, ulus ve sivil toplum örgütlerinin sahip çıktığını belirtti.

Sadece Bayırbucak Türkmenlerine değil, Türkiye’ye güvenerek gelen herkese kapılarının açık olacağını ifade eden Üstün, “Kilis’in nüfusu 90 bin, bulundurduğu konuk adedi 120 bin. Kendi nüfusunun 1,5 katına yakın göçmeni konuk ediyorlar ve bu vakte kadar en küçük bir vaka olmamış. Nobel Barış Ödülü verilecekse, buyurun Kilisliler orada. Bundan şık bir barış göstergesi olabilir mi? Bundan şık sevgi, arkadaşlık ve kardeşlik gösterisi olabilir mi” diye konuştu.

Üstün, Türk ulusinin çok büyük bir ulus olduğunu, bu ulusin hizmetkarı olmaya geldiklerini kaydetti.

– “Milletimiz, bunları not eder”

Tarih süresince Türk ulusine hizmet edenlerin hiçbir vakit unutulmadığını izah eden Üstün, şunları söyledi:

“Bu uluse ihanet edenler de olmuştur. Maalesef bu manzaralar ihanet manzaraları. Nerede Türkiye ile uğraşan birileri varsa, birtakım arkadaşlarımız son 2-3 yıldan beri bunları tekrarlıyorlar. Gidiyorlar, buralarda Türkiye’nin resmen rakipleriyle kol kola, diz dize, göz göze birtakım toplantılar ve görüşmeler yapıyorlar. Hep Türkiye’yi muhbirliyorlar, Türkiye’nin bir açığını yakalamaya çalışıyorlar ve gidip oralarda Türkiye’yi şikayet ediyorlar. Bu bir ihanettir ama ulusimiz, bunları not eder, bir kenarı yazar.”

İnsanların Türkiye’ye hizmet etmesini istek ettiklerini altını çizen Üstün, “Ama Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu iddia eden partiden, Cumhuriyet Halk Partisi’nden bu tür ulusvekillerinin yer bulabilmesi aslında bizim içimizi acıtıyor” dedi.

Üstün, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Atatürk mezarından kalkmış olsaydı bunların hepsini kovalardı. ‘Bizim partimizde niye bu tür insanlar var?’ diye genel başkanından, genel başkan yardımcısına kadar tüm sorumlulara bunun hesabını sorardı. Bu aslında kabul edilecek bir hal değil. Onun amacıyla CHP’nin halktan uzaklaştığını hep söylüyorduk. Marjinalleştiğini söylüyorduk. Marjinallikte CHP tavan yaptı. Diğerleri de ‘Biz Türkiyeleşeçeğiz’ diye yola çıktı ama Türkiye’ye ihanet etmekte birbirleriyle yarış yapıyorlar. Bu yol, yol değil. Nasıl terör ve şiddet yol değilse, ihanet de bir yol değil ve bunu not eden ulusimiz sabırlıdır ve ideal vakitte da bunun hesabını sorar diye düşünüyorum.”