Adana’da FETÖ Operasyonu Sürüyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan ve adliye sevk edilen 7 zanlıdan eski Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın da aralarında varolduğu 3’ü tutuklandı, başkaları adli denetim şartıyla salıverildi.

Emniyetteki işlemlerinin sonrasında adliyeye sevk edilen eski Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz, eski Adana Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı H.U. ile eski Adana Ticaret Borsası Başkanı M.Ç, ”Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun’a muhalefet” ve “kamu kurumu zararına dolandırıcılık” suçlarından tutuklandı.

Eski Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı F.Y, Burç Okulları Genel Müdürü S.S. ile iş adamları B.K. ve M.D. ise adli denetim şartıyla serbest bırakıldı.

Kent merkezinde FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonda 27 şahıs gözaltına alınmış, zanlılardan 20’si emniyetteki işlemlerinden sonra serbest bırakılmış, 7’si adliyeye sevk edilmişti.

Zanlıların, imar planında üniversite arazisi şeklinde düzenlenen alanı, Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı olmadan konut arazisine çevirdiği, bu arazinin etrafında oldukça evvel ucuza alınan başka arsaları yüksek fiyattan satarak elde ettikleri kazancı, “himmet” adı altında örgüte aktardıkları öne sürülüyor.