Başbakan Davutoğlu Gazetecilerle Karşı Karşıya

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın yapıldığı otelin bahçesinde kurulan basın çadırını, eşi Sare Davutoğlu ile Çalışan Gazeteciler Günü bundan dolayı ziyaret etti.

Davutoğlu çifti, ziyarette, gazetecilerle sohbet etti. Başbakan Davutoğlu, soruları hep gazetecilerin sorduğunu, bu sefer soruları kendisinin sormak istediğini belirterek, basın mensuplarına ilk olarak “Afyon’u nasıl buldunuz” olarak soru yöneltti. Davutoğlu’nun sorusuna, “Soğuk” diye cevap verilmesi, gülüşmelere sebep oldu.

Basın mensuplarına, Çalışan Gazeteciler Günü bundan dolayı Afyon kaymağı, sucuğu ve lokumu armağan edilmesini isteyen Davutoğlu, “Buranın kaymağı özeldir. Lokum güzeldir de kaymak özeldir” dedi.

“Afyon’un mutfağının ızdırabını ben çektim”

Gazetecinin, “Siz hangisini oldukça fazla seviyorsunuz, kaymağı mı lokumu mu” sorusuna Davutoğlu, “Kaymağı” cevapını verdi. Sare Davutoğlu da Afyonkarahisar mutfağıyla alakalı gazetecilere bilgi verdi.

Bunun üzerine, Başbakan Davutoğlu, “Afyon’un mutfağının ızdırabını ben çektim. Niye biliyor musunuz? Evlendikten sonra adet gereği el öpmeye geliniyor. Geldik ancak kaç gün kaldıysak, her evde bir akşam kaldık. Burada adet el öpmeye gelen damada, 20’ye yakın tür yemek çıkarılıyor ve hepsini yiyeceksiniz. Bu damadın göreceği ilk sınav. Tam yemeğin bir %50 sinde aniden bir vuruş hissettim, sofrada oturuluyor güya yemeğin devamı amacıyla bir de sırta vuruyorlar” olarak konuştu.

Afyon mutfağının son derece lezzetli olduğunu, Sare Davutoğlu’nun da güzel yemek yaptığını izah eden Davutoğlu’nun, “Sare Hanım, Afyon yemeklerinden oldukça güzelsini Konya yemeklerini yapar. Ben öğrettim de birazcık” olarakki sözleri gülüşmelere sebep oldu.

“Hayatımızda hiç tuzlu iş olmadı”

Gazetecinin, damat olarak geldiği Afyon’da kendine tuzlu kahve de ikram edilip edilmediğinin sorması üzerine, Sare Davutoğlu “Onu yapmadık” ifadesini kullandı. Başbakan Davutoğlu da aynı soruya, “Bizim hayatımızda yemekteki tuz dışında hiç tuzlu iş olmadı. Hamdolsun” olarak cevap verdi.

“Ben soracaktım soruları, siz sormaya başladınız yine” diyen Davutoğlu, kendine en sevdiği Afyonkarahisar türküsünün sorulması üzerine, “Karahisar Kalesi” türküsünün en fazla sevdiği türkülerden olduğunu ifade etti.

Gazetecilik mesleğiyle alakalı de değerlendirmede tespit edilen Başbakan Davutoğlu, “Heyecanlı, adrenalini yüksek mesleğiniz var. Senelerdir tanıdığım gazeteci var, hiç yaşlanmıyorsunuz. Sürekli hareket halindesiniz” diye konuştu.

“Terörle mücadele, herkesin, aydınların, basının ortak meselesi”

Basın mensuplarına, “Eğer bu toplantıya katılsaydınız ne derdiniz, AK Parti politikaları konusunda” olarak soru soran Davutoğlu, “Biz de terörle mücadeleden devam ederdik. Bununla alakalı soracağımız sorular olurdu” cevapını alması üzerine, “İstişareye katıldığınız anda düşünce beyan edeceksiniz. Farz edin ki AK Parti mensubusunuz? Benimle eş güdümlü partidesiniz, ne tavsiye ederdiniz? Şunu da yapsak oldukça güzel olur diyeceğiniz ne olurdu?” olarak yeni bir soru yöneltti.

Gazetecinin, “İçeride konuşulanları duymadık. Brifing aldıktan sonra düşünce beyan ederdik” olarakki sözleri gülüşmelere sebep oldu. “Sen topu yine bana atmaya çalışıyorsun” diyen Davutoğlu, “Ama şunlar bizim ortak meselemiz. Şu anda halkın bizi seçmesi bundan dolayı yük bizim omuzlarımızda. Bu terörle mücadele, herkesin, aydınların, basının ortak meselesi” ifadesini kullandı.

Diğer Haberler

Adana'da FETÖ Operasyonu Sürüyor

Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik...

Lütfi Elvan: "Vaatleri Yerine Getireceğiz"

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, hükümetin vaatlerine yönelik bir paketi TBMM'ye...

Erbakan Neden Cumhur İttifakı'na Katıldıklarını Anlattı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı canlı yayında neden...

Tarım Arazilerimiz Yok Oluyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım...

Sayıştay'ın Meclis Konusunda 2014 Raporu

Sayıştay'ın TBMM Başkanlığı 2014 Yılı Dış Denetim Raporu'nda, 2014'te Erzurum Ko...

"Millet Hükümetten Ümidini Keşmiş, Tek Umutları Milli Piyango"

TBMM Genel Kurulu'nda Hazine ve Maliye Bakanlığı ve bakanlığa bağlı kamu kurumla...

Aslı Baykal'ın Söyledikleri CHP Liderini Küplere Bindirecek

Geçtiğimiz günlerde CHP'den istifa ettiğini açıklayan eski CHP Genel Başkanı Den...

Torba Kanun Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, şahsi verilerin koru...

CHP'de Kurultay Çalışmaları Bitti

Bugüne kadar 34'ü olağan, 18'i de inanılmaz olmak üzere 52 kurultay sağlayan CHP...

Meclis'ten Müjdeli Haber, Torba Paket Komisyonda Kabul Edildi

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere Ramazan ve Kurban bayraml...

Türkiye Cakarta'daki saldırıları kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Endonezya’nın başkenti Cakarta’da meydana gelen terörist sa...

Medya İş CHP'li Akkaya'ya Tepki Gösterdi

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Darphane Damga Ma...

Yaşar Yakış Disiplin Kurulunda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Mer...

Yapılanları Milletimize Sevk Ediyoruz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, "Nerede Türkiye ile uğraşan ...

'Akademik özgürlük tehdit aracı olamaz'

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığından, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"...