Medya İş CHP’li Akkaya’ya Tepki Gösterdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Medya İşçileri Sendikası (Medya-İş) Genel Başkanı Gürsel Eser, Darphane Damga Matbaası Genel Müdürlüğü çalışanlarının Medya-İş’e üye olmaları sebebiyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya’nın baskısı altında olduğunu bildirdi.

Eser, yaptığı yazılı açıklamada, matbaa çalışanlarının Medya-İş’e üye olmasının birtakım çevreleri rahatsız ettiğini belirtti.

Cumartesi günü Darphane çalışanlarıyla bir toplantı yapan Basın-İş Sendikası’nın, CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya’yı da çağrı ederek sendikacılık tarihine kara bir leke sürdüğünü ifade eden Eser, “Akkaya burada yaptığı konuşmalarda, Darphane çalışanlarını açık bir biçimde tehdit ederek Medya-İş’e üye olmamaları konusu ile ilgili baskı yapmıştır. Bu hali şiddetle kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

‘Darphane çalışanlarına baskı kurması kabul edilemez bir davranış’

Akkaya’nın uzun zamandan beri Darphane çalışanları üstünde baskı kurduğunu ve siyasi kimliği ile çalışanları tehdit ettiğini açıklayan Eser, şunları kaydetti:

“Akkaya, son şeklinde düzenlediği toplantıda milletvekili kimliğini kullanmış, buradaki mahalle baskısını artırmıştır. Bir CHP milletvekillinin açık ve aleni bir biçimde Darphane çalışanlarına toplantı düzenleyerek baskı kurması kabul edilemez bir davranıştır. Toplantıda yaptığı konuşmalarda ise sendikamız Medya-İş’e dil uzatması ve karalaması ne yazık ki bir milletvekiline yakışmamıştır. Milletvekilliği makamını kullanarak işçiler üstünde baskı kurmak sizin demokrasinizi fazla açık bir biçimde meydana koymaktadır. İşçilerin Basın-İş sendikasından istifa ederek sendikamız Medya-İş’e geçmeleri sebep bir milletvekilini rahatsız etmiştir. Akkaya, görüştüğü birtakım Darphane çalışanlarına ‘Sakın Basın-İş’ten istifa etmeyin, istifa ederseniz Basın-İş’in üye adedi düşer. Üye adedi düştüğü taktirde Basın İlan Kurumuna temsilci şeklinde giremez’ demiştir. Sayın Akkaya, Basın İlan Kurumuna gönderilen temsilcileri sebep bu kadar önemsemektedir? Buradan menfaati nedir?”

‘Akkaya Darphaneyi yeni bir çıkmaza sokmaya çalışıyor’

Gürsel Eser, Gezi Parkı eylemlerinde “anlamsız bir biçimde Darphane çalışanlarını greve çıkaran” Akkaya’nın, şimdi ise Darphaneyi yeni bir çıkmaza sokmaya çalıştığını belirtti.

Hükümet yetkililerine seslenen Eser, “Darphane Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde çalışan işçilere CHP Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya yönünden baskı uygulanmaktadır. Lütfen Darphane çalışanlarına sahip çıkın, Darphane çalışanlarını yalnız bırakmayın. Şu fazla güzel bilinmelidir ki Darphanenin yürekli ve yürekli çalışanları bu baskılara ve aldatmalara boyun eğmeyecek, yıllardan beri emek düşmanlığı yapan bu milletvekiline gereken yanıtı en kısa sürede verecektir” ifadesini kullandı.