Katar ve Kanada’dan Türkiye’ye Destek Mesajı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Katar Dışişleri Bakanı Khalid Al Attiyah ile Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion, İstanbul’da yaşanan hücum sebebiyle Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu telefonla arayarak taziyelerini iletti.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Al Attiyah ile Dion, görüşmede, sabah saatlerinde İstanbul SultanAhmet Meydanı’nda ortaya gelen terör hücumunda hayatını kaybedenler amacıyla başsağlığı diledi.

Telefon görüşmelerinde her iki bakan da teröre karşı Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını da ifade etti.

Çavuşoğlu, akşam saatlerinde Almanya Dışişleri Bakanı Walter Steinmeier ile de telefonda görüşmüştü. Bakan Çavuşoğlu, muhatabına hücumya temas bilgi vermiş ve hayatını kaybeden Alman vatandaşları amacıyla de başsağlığı dilemişti. Çavuşoğlu ve Steinmeier, terörle kararlılıkla mücadele edilmesi gerekliliğini vurgulayarak terörle mücadelede işbirliği içerisinde olunması hususunun altını çizmişti.

SultanAhmet Meydanı’nda sabah saatlerinde canlı bomba yönünden düzenlenen terör hücumunda 10 şahıs yaşamını yitirmiş, 15 şahıs yaralanmıştı.

İnşa ve Kalkınma Partisi SultanAhmet’teki terör hücumunu kınadı

Fas Ve Mısır’daki El-Cemaatu’l-İslamiyye’nin siyasi uzantısı İnşa ve Kalkınma Partisi’nin, SultanAhmet’teki terör hücumunu kınadığı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan uygulanan yazılı bildirimde, Fas’ın, terör hücumunu şiddetle kınadığı belirtildi. Fas’ın, Türkiye halkı ve hükümeti ile dayanışma içerisinde bulunduğu kaydedilen bildirimde, olayda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil deva dileğinde bulunuldu.

Mısır’daki İnşa ve Kalkınma Partisi’nden uygulanan yazılı bildirimde da terör hücumu kınandı. Açıklamada, partinin, ülkeyi kargaşa bataklığına sürüklemeye çalışan terör tehditlerine yönelik mücadelede Türkiye halkı ve hükümetiyle tam dayanışma içerisinde bulunduğu ifade edildi.

SultanAhmet Meydanı’ndaki terör hücumunda 10 şahıs hayatını kaybetmiş, 15 şahıs yaralanmıştı.

Kanada SultanAhmet Meydanı’nda ortaya gelen terör hücumunu kınadı

Kanada, SultanAhmet Meydanı’nda ortaya gelen ve 10 bireyin ölümüne, 15 bireyin yaralanmasına sebep bulunan terör hücumunu kınadı.

Kanada Dışişleri Bakanı Stephen Dion, yaptığı yazılı bildirimde, “Kanada İstanbul’un SultanAhmet semtinde ortaya gelen terörist hücumyı şiddetle kınamaktadır. Kanada, bütün biçimleriyle terörizme karşı mücadele veren Türkiye ve Türk halkının yanındadır. Bütün Kanadalılar adına, yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil devalar diliyoruz” ifadesini kullandı.

SultanAhmet Meydanı’ndaki terör hücumunda 10 şahıs hayatını kaybetmiş, 15 şahıs yaralanmıştı.

Arjantin terör hücumunu kınadı

Arjantin, SultanAhmet Meydanı’nda uygulanan terör hücumunu kınadı.

Arjantin hükümetinden uygulanan yazılı bildirimde Arjantin’in hücumyı kınadığı, taziyelerini ve dayanışmasını Türkiye halkı ve hükümetine tanıttığı belirtildi. Terör hücumunda Alman ve Perulu turistlerin de hayatını kaybettiği ve yaralandığı hatırlatılarak, bu ülkelerin halkına da taziyelerin iletildiği kaydedildi.

Açıklamada, “Uluslararası kamuoyu, terörizmin bütün türleriyle insan hakları ve uluslararası hukuk kapsamında ortaklaşa mücadele etmek zorundadır” ifadesi kullanıldı.

SultanAhmet Meydanı’ndaki terör hücumunda 10 şahıs hayatını kaybetmiş, 15 şahıs yaralanmıştı.