Halkımız Suriyeli’lerle Aynı Haklara Sahip

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’de çalışan vatandaşlar hangi şartlar içerisinde çalışıyorsa, Suriyelilerin de aynı şartlar ortamında çalışacaklarını söyledi.

Soylu, Paris’te OECD yönünden düzenlenen “İşin Geleceği” forumuna katılmasının sonrasında Türkiye’nin OECD Daimi Temsilciliği’nde basın toplantısı düzenledi.

Suriyelilerin çalışma izinleriyle alakalı planlama hususu ile alakalıki soru üstüne Bakan Soylu, konunun bakanlar kurulunda ele alındığına işaret ederek, farklılığın bugünler ortamında tamamlanacağını söyledi.

Bu hususta çalışma hayatındaki iş-yaşam dengesinin ve Türkiye içerisindeki istihdamın da gözetildiğini ifade eden Soylu, “Temel kriterlerimizden bir tanesi, muhakkaktır ki Türkiye’de çalışan vatandaşlarımız hangi şartlar içerisinde çalışıyorlarsa, Suriyeli kardeşlerimiz de aynı şartlar ortamında çalışacaklardır. Yani bir ücret farklılaşması ya da bir ücret dengesizliği söz hususu değildir” diye konuştu.

“Çalışma Bakanlığı her bir kişi amacıyla bu izni verecek”

İş yerlerinin iş açıklığı varsa bu yüzde 10’luk kotanın Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanlığı yönünden tekrar gözden geçirilebileceğini bildiren Soylu, “Burada serbest bir çalışma izninden bahsediyor değiliz. Bu çalışma izni Çalışma Bakanlığı’nın meydana koyacağı izne tabidir. Çalışma Bakanlığı her bir kişi amacıyla bu izni verecektir” dedi.

Suriyelilerin, İçişleri Bakanlığı’nın ikamet verilen illerde ya da bundan sonra izin vereceği illerde bu çalışma izinlerini kullanabileceklerine ilgi çeken Soylu, mevsimlik tarım ve hayvancılıkla uğraşacaklar hususu ile alakalı ise kota gözetilmediğini ve inisiyatifin valiliklere bırakıldığını, fakat çalışma izninin tekrar Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanlığı’ndan verileceğini kaydetti.

Eğitimli Suriyeli nüfus ile alakalı şeklinde da, bilhassa öğretmen ve hekim olanlarla alakalı iznin kriterinin de Milli Eğitim Bakanlığı ve Sıhhat Bakanlığı’nın şartına bağlı olduğunu ifade eden Soylu, onların onaylayacağı şahıslara bu alanlarda izin verilebileceğini söyledi.

Diğer Haberler

Avrupa Birliği Rusya'ya Muhtaç

Avrupa Birliği (AB), Ukrayna krizinden bu yana Rus gazına bağımlılığını azaltaca...

'Moskova ile Ukraynalı pilot ve milletvekili için değişime hazırız'

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya tarafından hapiste tutulan Ukrayna...

İsrail Ordusu Geri Adım Attı: "Teyit Edemeyiz"

İsrail ordusu, dün gece Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını ve İsrail a...

Javier Bardem'den Canlı Yayında İsrail'e Sert Tepki

Javier Bardem'den Canlı Yayında İsrail'e Sert Tepki: "Bu Bir S...

Vatikan'dan Hollanda'ya Tepki: Gerilimi Çelişkili Politikanız Artırdı

Yönetim merkezi Vatikan'da bulunan Katolik Kilisesi'nin Anadolu Havarisel Episko...

İtalya'da Bir Kargo Uçağı Pistten Çıkıp Ana Caddeye Girdi

İtalya'nın Bargamo şehrindeki Orio El Serio hava alanına iniş yapmakta olan bir ...

FBI, Çin'deki Laboratuvar Kazası'nı İşaret Etti

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray, Kovid-19 virüsün...

Trump'ın Ek Vergi Çıkışına Çin'den Jet Yanıt

ABD Başkanı Trump'ın çelik ve alüminyum ithalatına ek vergi getirme kararına Çin...

İsrail, Hamas Liderlerinden Aruri'nin Evini Havaya Uçurdu

25 gündür Gazze'yi bombardımana tutan İsrail güçleri, Hamas Siyasi Büro Başkan Y...

İran'dan İsmail Kaani Açıklaması

“Sahada ve Operasyonları Bizzat Yönetiyor” 2026 yılında ABD ve İsrail ile İran ...

AB'nin terörle mücadele stratejisi açıklandı

Avrupa Birliği (AB), "terör amaçlı seyahat etmek, bu tür seyahatleri organize et...

Kuraklık Buda Heykelini Ortaya Çıkardı

Çin'in Yangzte Nehri üzerinde bulunan Buda heykeli, su seviyesinin düşmesi sonuc...

Şehit polis için Ankara'da tören düzenlendi

Şırnak'ın Cizre eyaletinde, terör teşkilatı PKK'ya yönelik operasyonda şehit bul...

Ülke Gündeminde Bugün Yaşanan Gelişmeler

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe Ofisi'nde Yükseköğretim Kurulu üyeleriyl...

Suriyeli'ler Avrupa'ya Gitmek İstiyor

Moritanya'dan Mali'nin kuzeyine ulaşan Suriyeli sığınmacılar, Cezayir sınırını a...