Suudi Arabistan’ta Sokaklar Karıştı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

7 Ekim’den beri Gazze’ye saldırılarını sürdüren İsrail’e sessiz kalan ülkelerden Suudi Arabistan’da halk ayaklandı. İnsanlık dramının yaşandığı Gazze için sokağa çıkan halk, hükümeti protesto etti. Zaman zaman güvenlik güçleriyle arbede yaşandı.

Suudi Arabistan’da halk, Gazze’de yaşanan katliamlara sessiz kalmayarak sokaklara çıktı. Hükümetin sessiz kalmasını da protesto eden kalabalık gruplar, zaman zaman güvenlik güçleriyle arbede yaşadı.

SOKAKLAR KARIŞTI

Gazze’ye yönelik insanlık dışı saldırılarını 7 Ekim’den sürdüren İsrail, uluslararası kamuoyunda desteğini gün geçtikçe kaybediyor. Diplomatik anlamda İsrail’e sessiz kalan ülkelerden bir tanesi olan Suudi Arabistan’da bu nedenle sokaklar karıştı.

Suudi Arabistan’ta sokaklar karıştı! Halk Gazze için sokaklara döküldü

GÜVENLİK GÜÇLERİ İLE ARBEDE YAŞANDI

Gazze’de yapılan soykırıma varan katliamlara sessiz kalamayan kalabalık grup, sokaklara inerek İsrail’i ve Suudi Arabistan hükümetini protesto etti. Zaman zaman protestocularla güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.

İMAM, “GAZZE İÇİN DUA ETMEDİ” İDDİASI

Öte yandan ayaklanmanın imamların Gazze için dua etmemesi nedeniyle çıktığı iddia edilirken, olaylara ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı.