Hakkari’de Yakalanan Kaçakların Sayısı 280

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde, Irak’tan Türkiye’ye yasa dışı yollardan giriş gerçekleştirdikleri belirlenen, aralarında kadın ve çocukların da varolduğu 280 kaçak yakalandı.

İlçenin Irak sınırında belirleme edilen Derecik beldesinden gece saatlerinde ilçeye girdiği belirleme edilen, aralarında kadın ve çocukların da varolduğu Suriye, Irak ve Bangladeş uyruklu 280 kaçak, sınırı geçerken jandarma yönünden yakalandı.

Kaçaklar, Şemdinli Kaymakamlığınca İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Salonu’na yerleştirildi. Askerler yönünden yemek verdiği kaçaklara, Kaymakamlık ile Eşit ve Yakınlık Derneğinin (YAKINDER) girişimleriyle battaniye ve giyecek yardımında bulunuldu. Kalabalık kaçak grubu, sıhhat taramasından da geçirildi.

Şemdinli Kaymakamı Murat Öztürk yaptığı yazılı açıklamada, sınırdan yasadışı yöntemlerle ülkeye girmeye çalışırken emniyet güçleri yönünden yakalanan kaçakların, toplu durumda ilçeye getirildiğini bildirdi.

Öztürk açıklamasında, şunları kaydetti:

“Aralarında kadın ve çocukların da varolduğu 280 kişilik kaçak grubu, Gençlik Hizmetlerimize bağlı spor salonunda barındırdık. Kaymakamlık şeklinde lüzumlu gereksinimleri karşıladık. Sağ olsunlar ilçemizin duyarlı vatandaşları gereksinimlerin karşılanması noktasında katkıda bulundu. Sıhhat ekiplerimiz de kaçakları lüzumlu sıhhat kontrollerinden geçirdi. Yeme, içme ve barınma gereksinimleri Kaymakamlığımızca giderildi. Yasal işlemlerin sonrasında kaçaklar ile ilgili İl Göç İdaresi Müdürlüğüyle koordineli biçimde lüzumlu işlemler yapılacak.”