Audi ile Otomobilde Spa Keyfi!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Teknolojinin gelişmesiyle beraber her alanda olduğu gibi otomotiv sektöründe de devrim yaşanıyor.

Bu alanda en büyük üreticilerden biri olan Audi, sürücülerin sağlığını düşünen otomobiller için Audi Fit Driver programını başlattı.

Audi Fit Driver ile sağlıklı sürüş deneyimi

Otomobilleri küçük bir sağlık merkezine çevirecek Audi Fit Driver, gerektiğinde sürücülere masaj yapıyor, iç aydınlatmayı ve havalandırmayı kontrol ediyor.

Audi’nin geçtiğimiz günlerde sağlık sektöründe dijital araştırmalar yapan Flying Health Incubator adlı şirkete ortak olmasının bir parçası olan bu program, yakın gelecekti otomobil konseptini değiştirme niyetinde.

audi-fit-drive1.jpg

Programın ana amacı sürücünün ve yolcuların otomobile bindiklerinden daha sağlıklı ve daha rahatlamış inmeleri. Böylece hem daha konforlu bir sürüş deneyiminin yanı sıra trafik ve yol güvenliğinin de arttırılması amaçlanıyor.

Giyilebilir teknolojiler kullanılıyor

Audi Fit Driver sistemi, sürücü veya yolcuların hayati belirtilerini, otomobil içindeki sensörler ve kol saati gibi taşınabilen bir cihaz yardımıyla sürekli kontrol ediyor.

Bu sensörlerden aldığı verilerden hareketle gerek görüldüğünde de koltuklardaki masaj özelliğini çalıştırıyor, yolcu veya sürücülerin ruh halini canlandırmak veya rahatlatmak için uygun müzikleri çalıyor.