Adana’daki FETÖ Operasyonunda Yeni Gözaltılar

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Adana’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınanlardan eski Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın da aralarında varbulunduğu 7 şahıs adliyeye sevk edildi, 20 şüpheli serbest bırakıldı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin, iki gün evvel FETÖ/PDY’ye yönelik 30 adrese düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 27 şüphelinin işlemleri tamamlandı.

Şüphelilerden eski Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, eski Adana Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı H.U, eski Genel Sekreter Yardımcısı F.Y, eski Adana Ticaret Borsası Başkanı M.Ç. ve Burç Okulları Genel Müdürü S.S. ile iş adamları B.K. ve M.D, Adana Adli Tıp Birimi’ndeki sıhhat kontrolünün sonrasında adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden 20’si ise emniyetteki işlemlerinden sonra serbest bırakıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesindeki birtakım ihaleleri örgüte yakın firmaların almasını sağladığı ileri sürülen ve operasyon esnasında evinde bulunamayan örgütün Adana İl İmamı bulunduğu iddia edilen Ö.E’nin yakalanması amacıyla de çalışmaların sürdüğü belirtildi.