Sultanahmet’teki TerörSaldırısındaN Sonra karanfil bıraktı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

SultanAhmet’teki terör saldırısında yaralanan rehber Sibel Şatıroğlu, İstanbul Turist Rehberleri Odası üyeleriyle birlikte vaka yerine gelerek saygı duruşunda bulundu ve yaşamını yitirenler anısına karanfil bıraktı.

Terörü kınayan pankartlar taşıyan grup, saldırının bulunduğu Dikilitaş’ın önüne gelerek saat 10.20’de saygı duruşunda bulundu, yaşamını yitirenlerin anısına vaka yerine beyaz ve kırmızı karanfiller bıraktı. Grup adına hazırlanan açıklamayı okuyan Emrecan Kurt, hain saldırıyı kınamak ve acıyı bütün dünyayla paylaşmak amacıyla geldiklerini belirtti.

Kurt, “Şiddetin dili, dini, ırkı, ülkesi yoktur. Bizi korkutmak isteyenlere cevapsa, korkup kendimizi izole etmek yerine oldukça fazla gezmek, yaşamdan oldukça fazla keyif almak, yeni dostluklar kurmak, varolan dostlukları oldukça da pekiştirmek olmalıdır. Bizler barışsever insanlarız, Türkiye Cumhuriyeti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ felsefesi üstüne kurulmuştur” diye konuştu.

İstanbul Rehberler Odası Başkanı Hakan Eğinlioğlu da bu tür vakaların karanlık eller yönünden dünyanın her üklesinde yine denenebileceğini ifade ederek, bu vakası turist rehberleri şeklinde lanetlediklerini dile getirdi.

Bu arada patlamada yaralanan rehber Sibel Şatıroğlu da Dikilitaş’a gelerek saygı duruşunda bulundu, alana karanfil bıraktı.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy da vaka yerine karanfil bırakıp, saldırıyı kınadı.