TOKİ Projesinde Erdoğan’a Destek Vereceğini Söyledi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine ilişkin yeni paylaşımlar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik konuşan Kılıçdaroğlu, “Sen de ben de biliyoruz bu sosyal konut projesiyle amacını Erdoğan. Ama ben bu işin başarılı olmasını istiyorum. Halkımızın böyle bir projeye ihtiyacı var, siyasiler olarak, bu ihtiyacı karşılamaya mecburuz. Tekrar ediyorum, hazine garantisi ver. Destekleyeceğiz” dedi.

Milyonların merakla beklediği Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin tanıtımı geçtiğimiz günlerde yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın detaylarını paylaştığı projeyle ilgili 14 Eylül’de başlayan başvurularda adeta patlama yaşandı. Erdoğan, “Talimatı verdim, yıl sonuna varmadan, hangi şehirde ne kadar yapıyoruz, ona göre bir taraftan temelleri atıp inşaatlara başlayacağız” ifadelerini kullandı.

BAŞVURANLARIN SAYISI 2 MİLYONU GEÇTİ

“İlk Evim İlk İş Yerim” sosyal konut projesi için başvuranların sayısı 2 milyon 4 bin 435 oldu. 31 Ekim’e kadar sürecek olan başvurular; “Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri”, “En az yüzde 40 engelli vatandaşlar”, “emekliler”, “18-30 yaş arasındaki gençler” ve “Diğer alıcı adayları” olmaz üzere 5 kategoride kabul edilecek.

“AMACINI BİLİYORUM ERDOĞAN AMA BU İŞİN BAŞARILI OLMASINI İSTİYORUM”

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise sosyal konut projesiyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımda “Son dönemlerde TOKİ’nin Ankara, İstanbul, Şanlıurfa, Bilecik, Bingöl ve daha birçok ildeki ihaleleri iptal oldu. Çünkü müteahhitler ihaleye girmiyor. Sen de ben de biliyoruz bu sosyal konut projesiyle amacını Erdoğan. Ama ben bu işin başarılı olmasını istiyorum” dedi.

HAZİNE GARANTİSİ ŞARTI SUNDU

Projeyi desteklemek için şart sunan Kılıçdaroğlu, Halkımızın böyle bir projeye ihtiyacı var, siyasiler olarak, bu ihtiyacı karşılamaya mecburuz. Tekrar ediyorum, hazine garantisi ver. Destekleyeceğiz. Bir rezalet daha yaşansın istemiyoruz” dedi.

“‘BAY KEMAL PROJEYE KARŞI ÇIKTI’ HABERİ YAPTIR, SORUN DEĞİL”

Sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, “Ha sen yine git, medya görünümlü aparatlarına ‘Bay Kemal projeye karşı çıktı’ haberi yaptır, sorun değil. Yeter ki bu iş olsun” ifadelerini kullandı.