‘Türkiye’nin mülteciler için başardıkları olağanüstüdür’

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Almanya Devlet Bakanı Maria Böhmer, sığınmacılar konusunun Almanya ve Türkiye’nin ortak sorunu olduğunu ve her iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştırdığını belirterek, “Türkiye 2,7 milyonun üzerinde Suriyeli insana yardım yapmıştır ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sığınmacılara kucak açma şekli takdire şayandır. Türkiye’nin mülteciler için başardıkları olağanüstüdür” dedi.

Başta sığınmacılar ve göç konusu olmak üzere görüşmeler yapmak üzere iki gündür Türkiye’de bulunan Böhmer, merkezi Ankara’da olan Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneğinin (SGDD) merkezinde basın toplantısı düzenlendi.

Böhmer, Türk vatandaşlarına vize serbestisi konusunda bir yol haritalarının mevcut olduğunu ve önemli olan bunun adım adım gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

AB’nin Türkiye’ye öncelikli olarak vadettiği 3 milyar avroyla ilgili mali yardım ve paraların akmaya başladığını da dile getiren Böhmer, “Türkiye’nin bu konudaki sarfetmiş olduğu çabalar için elbette ki mali yardım gerekiyor. Bu nedenden dolayı da zirvede bu imkanın daha açık bir şekilde bir kez daha ortaya konulması da hakkıdır. Türkiye’nin bu çerçevede destek görmesini istiyoruz. Zira,Türkiye’nin mülteciler için başardıkları olağanüstüdür” dedi.