Tesla’nın Otomobilleri Çalındı!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Elektrikli ve sürücüsüz otomobil çözümleri konusunda piyasanın öncü otomobil şirketlerinden biri olan Tesla, yeni nesil teknoloji ile üretilen otomobillerinin son derece güvenli olduğunu her fırsatta dile getiriyordu.

Tesla Ne Saklıyor?

Araçlardaki gelişmiş GPS ile araçlarının çalınmasının son derece zor olduğunu belirten Tesla, bu tip bir ihtimal söz konusu olursa otomobillerin rahatlıkla ele geçirilebileceğinden söz ediyordu.

Buna rağmen Tesla otomobilleri, geçtiğimiz süreçte karşılaştığı ölümcül kazaların ardından bu güvenlik testini de geçemedi.

İki alman sürücü, Tesla Model S otomobillerinin çalındığını rapor etti. Araçlardan bir süredir haber alınamıyor.

İki Tesla Model S çalındı

Electrek’te yer alan rapora göre, hırsızlar soygunluk tercihlerinde gelişmiş teknoloji çözümlerinden faydalandılar.

Öncelikle Tesla otomobil sahiplerine ait Tesla hesaplarını hackleyen hırsızlar, sonrasında uzaktan otomobil erişimine izin veren iOS ya da Android uygulamalarını kullandılar. Uzmanlar ayrıca hırsızların araçların GPS bağlantılarına da ustalıkla eriştiğini dile getiriyor.

2014_tesla_model_s.jpg

Geçtiğimiz yıl Vancouver, Kanada‘da bir Tesla sürücüsünün daha otomobili çalınmış; fakat sürücü aracın GPS bilgilerini polislere aktardıktan kısa bir süre sonra otomobiline kavuşmuştu.

İki alman sürücünün otomobillerinin izine ise henüz ulaşılmış değil. Uzmanlar yazılım desteklerini kullanarak otomobili çalan hırsızların, farklı bir hırsız profili verdiğini dile getiriyorlar.

Yazılım bağlantıları değiştirilen otomobilin yerinin saptanmasının da son derece zor olduğunu sözlerine ekliyor.

Tesla, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.