Servisler Öğrencileri 15 Dakika Önce Teslim Edecek

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Milli Eğitim Bakanlığı’nca ( MEB), Okul Servis Araçlarının Çalıştırılmasına İlişkin Belirlenen Usul ve Esaslara göre, okul servis araçları, okula uzaklık, coğrafi ve iklim şartları dikkate alınarak öğrencileri ders başlangıcından en fazla 15 dakika önce okula teslim edecek, öğrenciler evden daha erken alınarak okula erken bırakılmayacak.

GÖRÜNTÜ VE SES SİSTEMLERİ ÇALIŞTIRILAMAYACAK

AA’nın haberine göre; servis sürücüleri ile rehber personel, öğrenciler araçtayken sigara içmeyecek ve serviste zorunlu bilgilendirme dışında görüntü ve ses sistemlerini çalıştırmayacak.

Güzergahlar, Taşımacıyı Tespit Komisyonu ve sürücü tarafından belirlenecek. Taşımacıyı Tespit Komisyonu, her yıl ilgili okul müdürünün başkanlığında okul aile birliği başkanı, öğretmenler kurulu toplantısında ad çekme ile belirlenecek bir öğretmen, çocuğu servisle taşınan veliler arasından okul idaresinin belirleyeceği iki veli, varsa okul eğitim vakfı yönetim kurulunca belirlenecek bir temsilcinin katılımıyla oluşturulacak.

Güzergahlar tespit edilirken hangi suretle olursa olsun tehlikeli ve kalabalık değil, öğrencilerin riske girmeyeceği noktalar ve yollar tercih edilecek. Öğrencilerin ikamet adreslerinde yıl içerisinde değişiklik olduğu takdirde öğrenci sayısına göre güzergahlarda çalıştırılan araçlar arasında komisyon tarafından en uygun şekilde yer değişikliği yapılabilecek.

 

TAŞIMACILAR DEĞİŞEN SAAT UYGULAMASINA UYACAK

Bakanlık ya da valilik tarafından mesai veya eğitim saatleri değiştirildiği takdirde taşımacı değişen saat uygulamasına aynen uyacak. Öğrencilerin araçlara binmesi veya inmesi sırasında trafikteki diğer araçların öğrenciler için tehlike oluşturmayacak şekilde duraklamasını sağlamak amacıyla “DUR” işaret levhası mutlaka yakılacak.

15 DAKİKA KURALI GETİRİLDİ

Okul servis araçları, okula uzaklık, coğrafi ve iklim şartları dikkate alınarak öğrencileri ders başlangıcından en fazla 15 dakika önce okula teslim edecek. Öğrenciler evden daha erken alınarak okula erken bırakılmayacak, 15 dakikadan daha fazla bir süre bekletilmeyecek, ders bitiminde okuldan bekletilmeden alınarak evlerine bırakılacak.

Okul servis araçlarının öğrencileri, okul açılış saatinden 15 dakika önce okula bırakmak ve okul kapanış saatinden 15 dakika sonra okuldan almış olmaları gerekecek.

Servis araçlarında ayakta ve taşıma sınırı üzerinde öğrenci taşınmayacak. Komisyon, sözleşmede yer alan hükümlerin yerine getirilmemesi durumunda tek taraflı sözleşmeyi feshedebilecek.

SERTİFİKA ZORUNLU ALMALARI ZORUNLU

Taşımacı, komisyonun yazılı onayı olmadıkça bu sözleşmeye dayalı hak ve yükümlülüklerini hiç kimseye temlik, devir ve ciro edemeyecek, isim ve unvan değişikliği yapmayacak. Taşımacı, okulun mesai saatleri içinde zorunlu ve gerekli görüldüğü zamanlarda kullanılmak üzere araç temin edecek. Öğrenci servis araçlarına komisyonun onayladıklarının dışında taşıt sürücüsünün yakınları dahil hiçbir kimse bindirilmeyecek.

Şoför ve rehber personelin ilgili il ve ilçe milli müdürlüğünce düzenlenen eğitim sonunda verdiği sertifikaya sahip olmaları gerekecek. Yeni bir güzergah açılabilmesi için taşımacıyı tespit komisyonunca uygun bulunması gerekecek.

Diğer Haberler

İş Dünyası "Devletimizin Arkasındayız"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK'ya yönelik düzenledi...

Hazal Kaya'dan SMA Hastaları için Sitem Sözler

SMA Tip 1 hastası Ayaz bebeğin hayatını kaybettiğini öğrenen ünlü oyuncu Hazal K...

Küfürlü Konuşanları Uyaran Taksici, Silahla Öldürüldü

Artvin'in Hopa ilçesinde küfürlü konuşanları ikaz eden taksici, henüz kimliği be...

Memur ve Emekliye Yılbaşında Verilecek Zam

Ocak ayında asgari ücretliler gibi memur ve emekli de zam alacak. Maaş artışında...

2 bin kişilik yurt tamamlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamı...

Londra'da PKK Yandaşları Azerbaycan Türkü'ne saldırdı

İngiltere'nin başkenti Londra'da yürüyüş düzenleyen PKK yandaşları terör örgütü ...

BM’deki Tarihi Gazze Konuşmasına Sürpriz Telefon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 80. Genel Kurulu’nda İsr...

Rusya'dan Petrolle İlgili Endişelendiren Uyarı

Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya yönelik yaptırımları değerlendiren Rusya Başbakan...

Türkiye'den İsrail'e İlk Ziyaret Tarihi Belli Oldu

Mavi Marmara krizinin ardından altı yıllık bir diplomatik kriz yaşayan Türkiye-İ...

Türkiye'yi Vuran Deprem Sonrası Arda Turan'dan Çağrı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki deprem 10 i...

Uzmanı Duyurdu: Delta Son Varyant Olabilir

Eski ABD İlaç ve Gıda Dairesi (FDA) yöneticisi Dr. Scott Gottlieb, yeni tip koro...

CHP'den İhraç Edilen Aylin Nazlıaka'nın Partiye Dönme Talebi Reddedildi

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın, CHP'den ihracının iptali talebiyle açtığ...

Otomotiv Devi Anadolu Isuzu Üretime Ara Verecek

Anadolu Isuzu yurtiçi pazarda talep daralması nedeniyle üretime Ocak-Nisan dönem...

AÖF sınav sonuçları 'e-mail' adreslerine gönderilecek

AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AÖF'de öğr...

KYK kredi ve burs başvuruları

KYK burs ve kredi işlemleri hakkında detaylı bilgiler haberimizde. Üniversiteye ...