Savaşta kaybettiği yüzünü geri istiyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Suriye’deki iç savaşta, 3 yıl önce rejim tarafından düzenlenen bombalı saldırıda yüzüne şarapnel parçası isabet eden Yusuf Hüseyni, ailesiyle birlikte sığındığı Adana’da, estetik ameliyatla yüzüne ve sağlığına kavuşmak istiyor.

Özgür Suriye Ordusu’nda 3 yıl önce görev alan 32 yaşındaki Hüseyni’nin yüzü, şarapnel parçası isabet etmesi sonucu tanınmaz hale geldi. Yakınları tarafından Türkiye’ye getirilen Hüseyni, geçirdiği bir çok ameliyat sonrası kısmen tedavi edildikten sonra ülkesine döndü.

Hüseyni’nin eşi Sene Hamudi, AA muhabirine, Fukara Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin desteğiyle 2 ay önce eşinin tedavisi için İdlib’ten Adana’ya geldiklerini söyledi.

“Suriye’de ilaç ve doktor bulmak imkansız”

Suriye’de ilaç ve doktor bulmanın imkansız hale geldiğini belirten Hamudi, şunları kaydetti:

”Hayırsever Türk kardeşlerimizin yardımlarını bekliyoruz. Kocamın yüzü, 3 yıl önce bombalı saldırıda şarapnel parçasının isabet etmesi sonucu tanınmaz hale geldi. Ankara’da bir çok kez ameliyat geçirdi. En son 3 ay önceki tedavisinin ardından ‘artık yapacak bir şey yok’ demişler. Allah razı olsun, her türlü yardımda bulundular. Ancak, şu an kocam, yüzündeki sıkıntıdan dolayı yemek yiyemiyor, rahat konuşamıyor. Ankara’daki doktorlar özel bir hastanede ameliyat edilebileceğini söyledi. Özellikle ağzını kullanabilmesi için tekrar ameliyat edilmesi lazım.”