Gazi Üniversitesi Etkileşim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kemal İnal, “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin bildirisine verilen imzayı geri çekti.
İnal, yaptığı açıklamada, “Bildirideki imzamı çekiyorum. Bildiride birtakım ifadeler sert olabilir fakat bizim amacımız yalnızca sivil hak ihlallerine ilgi çekmekti. Ne emniyet güçleri ne asker ne de hiçbir sivilin ölmesini istemiyoruz. Barış, kardeşlik ve dostluktan yanayım. Örgütün şiddet eylemlerine, bombalama eylemlerine de karşıyım. Sadece kimsenin ölmesini istemiyoruz” dedi.
İnal, bildiriye imza attığı amacıyla öğrencilerinin tepkisiyle karşılaştığını, bu durumdan üzüntü duyduğunu ifade etti.
Öğretim Görevlisi Arslan, bildiriden imzasını geri çekti
Trakya Üniversitesi (TÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Firdevs Selvili Arslan”, “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin bildirisine verilen imzayı geri çekti.
Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bildiriyi hiçbir biçimde tasvip etmediklerini belirtti.
Trakya Üniversitesinde “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi” bildirisine imza atan Arslan’ın imzasını geri çektiğini ifade eden Yörük, ”Dün Firdevs Hanım imzasını geri çekti. Biz esasen tahkîkat açmıştık. Ancak oldukça tahkîkat kendine gitmeden, tahkîkatdan haberdar olmadan imzasını geri çekti. Diğer akademisyenle alakalı bize şu ana kadar ulaşmış bir şey yok. Soruşturma devam ediyor” diye konuştu.
“Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi” bildirisine TÜ Eğitim Fakültesi’nden Arslan ve Tıp Fakültesinden Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Yaprak imza atmıştı.
1128 akademisyenden devleti suçlayan bildiri
Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör teşkilatı PKK’ya yönelik yaptığı operasyonlara karşı 1128 akademisyenin imza attığı bildiride, PKK’nın toplumsal huzur ve güvenliği amaç alan eylemlerine değinilmezken, devlete yönelik suçlayıcı ifadelere yer verilmişti.
Devletin “sokağa çıkma yasakları ve emniyet güçlerinin operasyonları ile bölge insanını açlığa ve susuzluğa mahkum ettiği, bütün hak ve özgürlükleri ihlal ettiği” iddia edilen metinde “kasıtlı ve sistemli kıyım” ibaresi kullanılmıştı.Güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör teşkilatı PKK’ya yönelik yaptığı operasyonlara karşı 1128 akademisyenin imza attığı metinde, devlet suçlandı.
Bildiride, devletin sokağa çıkma yasakları ve emniyet güçlerinin operasyonları ile bölge insanının açlığa ve susuzluğa mahkum ettiği, bütün hak ve özgürlükleri ihlal ettiği iddia edildi.
“Kasıtlı ve sistemli kıyım” ibaresi sarfedilen metinde Türkiye’nin kendi hukukunun ve doğrultu bulunduğu uluslararası antlaşmaları ihlal ettiği ileri sürüldü.
200 Bin TL Harcadı 20 Ton Üretim Yapacak Murat Dilsiz |
|
SGK Hileli Boşanmayı Affetmiyor |
|
| Trafik Sigortasında Prim İadesi Mert Akça |