Mini gastirik bypass ameliyatıyla Dört ayda 30 kilo verdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Sivas’ta yaşayan 31 yaşındaki Mehtap Karapınar, “mini gastirik bypass” ameliyatının ardından dört ayda 30 kilo vererek 115 kilodan 85 kiloya düştü.

Emek Mahallesi’nde oturan evli ve iki çocuk annesi ev hanımı Mehtap Karapınar, çocukluğundan bu yana vermek istediği kilolarından 31 yaşında kurtuldu. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde mini gastirik bypass ameliyatı olan Karapınar, dört ayda 30 kilo verdi.

Kilolarını verince 42 bedene düşen Karapınar, daha önce giydiği 5XL ölçülerindeki elbise, pantolon ve bluzlarını anı olarak saklıyor.

Karapınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana çok kilolu olduğunu söyledi. Kilolu sürecinin çok uzun sürdüğünü ve artık değişmesi gerektiğini düşündüğünü dile getiren Karapınar, “İki yıl boyunca bu ameliyatı araştırdım. İki yol sonunda cesaretimi toplayarak ameliyat olmaya karar verdim. Doktorum Mustafa Atabey, bana bu sürede çok yardımcı oldu. Ben ona o da bana güvendi” dedi.

Ameliyat öncesi 115 kilo olduğunu, dört ay sonunda 30 kilo vererek 85 kiloya düştüğünü anlatan Karapınar, “Şu anda çok mutluyum. Özgüvenim yerine geldi. Rahat nefes alabiliyorum, yürüyebiliyorum, hareketlerim kısıtlı değil. Çok rahatım. Kendimi çok iyi hissediyorum. Bu süreçte eşim ve ailem bana çok büyük destek oldular” diye konuştu.

Kilolu olduğu dönemde giydiği pantolona iki kişinin rahatlıkla sığabileceğini belirten Karapınar, “Kilo vermeden önce 5 XL giyiyordum. Şu anda 42 bedenim. Eski elbiselerime baktıkça çok mutlu oluyorum” ifadelerini kullandı.

Eski elbiselerini ömür boyu anı olarak saklayacağını dile getiren Karapınar, sürekli yeni kıyafet almak zorunda kaldığını, bunun inanılmaz güzel bir duygu olduğunu dile getirdi.

Karapınar, şunları kaydetti:

“Ameliyat hiç de korkunç değilmiş. Ameliyat olduktan sonra bunu anladım. İnanın obez yaşamak daha zor. Ameliyat olduğuma değdi. Şu anda çok mutluyum. Daha verecek 18 kilom daha var. Beni görenler inanılmaz şaşırıyor. Çoğu arkadaşım beni görünce tanımıyor. Çocukluğumdan bu yana hep kiloluydum. Şimdi en yakın arkadaşlarım ve çevremde bulunanlar kilo vermiş halimle beni görünce tanıyamıyorlar. Bu çok hoşuma gidiyor. Mutlu oluyorum. ”

Ameliyatı gerçekleştiren Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Atabey, kilo vermek için kendilerine başvuran Karapınar’a “mini gastirik bypass” ameliyatı yaptıklarını belirtti.

– “Egzersiz programını harfiyen uyguladı”

Karapınar’ın takiplerini aksatmadığını ve çok azimli olduğunu anlatan Atabey, “Bitti kurtuldum demedi. Ameliyat sonrası da egzersiz programını harfiyen uygulayarak fazla kilolarından kurtuldu. Ben Mehtap Hanımın azmini gördükçe, diğer hastalarımızda örnek gösterdim. Kendisinde teşekkür ediyorum” dedi.

Obezitenin halk sağlığı problemi olduğunu vurgulayan Atabey, şöyle devam etti:

“Bizim hedefimiz ve amacımız hastanın estetiğini düzeltip, manken gibi yapmak değil. Bizim amacımız obezitenin yol açtığı hastalıklarla mücadele etmek. Onların etkisini ortadan kaldırmak. Bunun sonunda da hastaya daha konforlu bir hayat sunmak. Estetik için değil sağlık için bu ameliyatları yapıyoruz. Bu ameliyatı olmak isteyen hastalara şunu söylemek istiyorum. Ameliyat olmak için acele etmesinler. İyi araştırsınlar. Biz üniversitemizde bu ameliyatları başarıyla yapıyoruz. Her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyatta da risk var. Ameliyat ettiğimiz hasta grubunu normal hasta gibi değerlendirmiyoruz. Normal hastalara göre daha risk grubu yüksek hastalar. Ameliyat öncesinde ve sonrasında dikkatli takip edilmeleri gerekiyor”

Atabey, ayrıca ameliyatlar konusunda kendilerine her türlü desteği veren hastane başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe ve ekibine de teşekkür etti.