MEB EBA kurs kayıtları ne zaman sona erecek?

   2025 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) öğrencilerin yanı sıra lise mezunları için Türkiye genelinde halk eğitim merkezleri ve okullarda düzenlediği ücretsiz takviye kurslarına başvurular yarın sona erecek.

Destekleme ve yetiştirme kurslarına başvurular 21 Ekim’de, kurslar ise 3 Ekim’de başlamıştı. Kurslara, örgün eğitimde okuyan ortaokul ve lise öğrencileri başta olmak üzere açık öğretim okullarına kayıtlı ortaokul, lise öğrencileri ile özel okul öğrencileri ve mezunları başvurabiliyor.

Kursa katılmak isteyen örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul veya kurumlarından alacakları Eğitim Bilişim Ağı (EBA) şifresiyle, e-kurs modülü üzerinden veya bizzat kurs müdürlüğüne kurs açılan derslerle ilgili başvuru yapabilecek.

Açık öğretim öğrencileri, başvurularını örgün kurs merkezleri, kursiyerler ise halk eğitim merkezleri aracılığıyla yaygın eğitim kurs müdürlüklerine, bulundukları sınıf düzeyini gösterir belge veya diploma ile bizzat başvurarak yapacak.

Öğrenci ve mezunlar, bir dönem boyunca an az 36 saat olmak üzere bir dersten ortalama 96 saate kadar takviye kursu alabilecek.

MEB, takviye kursları için Türkiye genelinde yaklaşık 400 bin dersliği kullanıma sunabilecek. Lise mezunu ve devam eden öğrencilere, Türkçe-Matematik-Fen Bilimleri-Sosyal Bilimler gibi alanlarda paket program önerileri sunulabilecek. Öğrenciler, bu programlardan istediklerini seçebilecek, ayrıca başka derslerden de kurs alabilecek.

Ortaokul ve liseye devam eden öğrencilere okulda, lise mezunlarına ise halk eğitim merkezinde kurs açmak üzere planlamalar yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanan Öğrenci Destekleme ve Yetiştirme Kursları (e-kurs) kayıtları devam ediyor. Öğrencilerin, e kurs modülündeki Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sisteminden başvurularını tamamlaması için kayıt tarihi uzatıldı. Peki e-kurs kayıt nasıl yapılır? EBA sistemi nasıl kullanılır? E kurs başvuruları ne zaman sona eriyor?

EBA e kurs başvuları 9 Ekim 2015 tarihine kadar uzatıldı. Peki e-kurs kayıt işlemi nasıl yapılır?

EBA Sistemi hakkında bilgi

“Eğitim Bilişim Ağı öğretmen ve öğrencilerimiz için geliştirilen sosyal bir eğitim platformudur. Hâlen test aşamasında olan ve içerik ekleme çalışmaları devam eden platformun üyelik hizmetlerine bağlı hizmet veren kısımları şu an için sadece Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı öğretmenlere açıktır.

İleride tüm öğretmen, öğrenci ve velilere açılması planlanan EBA’dan üye olmaksızın da faydalanabilir, öğretici videolar izleyip görselleri tarayabilirsiniz. Dergi indirip okuyabilir, ses dosyalarını dinleyip haberlerinizi görebilirsiniz. E-içerik kısmındaki ‘öğretmenler için’ bölümü hariç EBA’nın her dosyasına ulaşabilir, bilginizi arttırıp öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz.”

EBA e kurs hakkında bilgi

Öğrenciler e kurs modülüyle birlikte yeni eğitim-öğretim yılında kurs almak istedikleri dersleri seçebiliyor ve yeterli sayıya ulaşılması durumunda o dersten takviye kurs açılıyor.

Branşlarında kurs vermek isteyen öğretmenler de e-kurs modülü üzerinden kurs vermek istediklerini beyan ediyor ve öğrencilerin o öğretmenin dersini tercih etmeleri durumunda takviye kurs açılabiliyor. Öğretmenlerin de bu işlemleri gerçekleştirebilmeleri için tıpkı öğrenciler gibi EBA sistemini kullanmaları gerekiyor

EBA kurs kayıt öğrenci nasıl yapılır?

MEB EBA e-Kurs kayıt işlemleri http://odsgm.meb.gov.tr ve eba.gov.tr modülü üzerinden yapılabiliyor.

Diğer Haberler

25-34 yaş arası nüfusun yüzde 41'i üniversite mezunu

OECD'nin bugün yayımlanan 2015 Eğitim Raporuna göre, OECD ülkelerinde eğitim har...

AÖF kayıt yenileme tarihi ne zaman sona eriyor?

AÖF kayıt yenileme işlemini henüz yaptırmamış olan Açıköğretim Fakültesi öğrenci...

Öğretmenliğe geçiş sınavı yarın yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, 81 ilde yarın saat 1...

Mesleki ve teknik ortaöğretim için ek puan hazırlığı

YÖK Başkanı Yekta Saraç, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan ...

6 öğrenciye 3 öğretmenle özel eğitim

Sakarya'nın Ferizli ilçesinde, engelli öğrencilere yönelik yapılan çalışmalar ka...

KYK kredi ve burs başvuruları

KYK burs ve kredi işlemleri hakkında detaylı bilgiler haberimizde. Üniversiteye ...

'İstanbul Şehir'de Ali Atıf Bir krizi

İstanbul Şehir Üniversitesi kurucularından Doç. Dr. Fahrettin Altun, Prof. Dr. B...

Şubat ayında öğretmen ataması olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yapılması planlanan öğretmen atamalarına ilişkin,...

YÖK'te güvenlik toplantısı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, terör olayları nedeniyle eğitim-öğretim faali...

'Özel okul sayısı 3 yılda yüzde 100 arttı'

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yönetim Kurulu Eş Başkanı Cem Gülan, ülkede...

YÖK 35 yaşında "imaj" tazelemek istiyor

Kuruluşundan bugüne kadar sık sık 12 Eylül askeri darbesinin ürünü olduğu gerekç...

Batı Trakya'da eğitim boykot edildi

Okul Aile Birliği ve Encümen Heyeti'nin kararıyla gerçekleştirilen eylemde, okul...

AÖF sınav sonuçları 'e-mail' adreslerine gönderilecek

AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AÖF'de öğr...

TEOG'da 3 bin 845 öğrenci mazeret sınavına alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sokağa çıkma yasağı nedeniyle Temel Eğitimden Orta...

YÖK bazı yetkilerini üniversiteye devredecek

Kuruluşundan bugüne kadar sık sık 12 Eylül askeri darbesinin ürünü olduğu gerekç...