Güney Kore’deki MERS salgını sona erdi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Güney Kore’de, viral solunum yolu hastalığı bulunan MERS salgınının bittiği bildirildi. Yetkililer, yeni bir MERS olaysının görülmediğini, ülkede mayıs ayından beri sunulan salgının sona erdiğini açıkladı.

Geçen ay bir kanser hastasının MERS sebebiyle hayatını kaybetmesi sonucu, ölü adedinin 38’e yükseldiği kaydedilmişti. Dünya Sıhhat Örgütü, Güney Kore’nin salgının adeta sona erdiğini duyurmadan önce, rastgele bir yeni olay olmadan 28 günlük kuluçka döneminin geçip gitmesini beklemesi gerekliliğini bildirmişti.

Yonhap ajansının haberine göre, Sıhhat Bakanlığı, gelecekteki salgınlarla oldukça güzel baş edeceğine dair söz verdi.

İlk kez 20 Mayıs’ta Ortadoğu’ya seyahat eden 68 yaşındaki bir şahısde görülen MERS, Güney Kore’de son yedi ayda 38 bireyin ölümüne sebep oldu. Sıhhat Bakanlığı, ülkede 186 şahsa MERS teşhisi konulduğunu belirtmişti.

MERS, ilk kez 2012 yılının Eylül ayında Suudi Arabistan’da meydana çıkmıştı. Ülkede son üç senede MERS teşhisi eklenilen 950 şahıstan 412’si yaşamını yitirmişti. MERS-CoV virüsünün sebep bulunduğu hastalık, soluk darlığı, öksürük ve ateş gibi bulgular gösteriyor. MERS, kimi olaylarda zatürre ve böbrek yetmezliğine yol açıyor. MERS amacıyla aşı ya da belirli bir tedavi tekniği bulunmuyor.

Güney Kore’deki MERS tehlikesi sebebiyle okullar kapanmış, binlerce şahıs karantinaya alınmış ve ülkeye gelen turist sayısında azalma yaşanmıştı.