Kışın cildinizi nasıl koruyacaksınız?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Uzm. Dr. Yüksel Oltulu “cilt kurulukları” ile ilgili bilgi verdi. Dr. Oltulu “Eğer kış ayları geldiği zaman cildinizde kuruma oluyorsa birtakım etkili yollarla cilt kuruluğuna çözüm bulabilirsiniz. Kış aylarındaki cilt kuruluklarından kurtulmak amacıyla cildinizi kesinlikle nemlendirin. Kışın cildinizin nem ihtiyacını karşılamanız kuruyan ve kaşınan cildiniz amacıyla fazla önemlidir. Kış aylarında sabah kalkarken, gece yatmadan evvel yüzünüzü ve cildinizi kesinlikle nemlendirin. Kısa vakitte kendinizi fazla güzel hissetmeye başlayacaksınızdır. Cildinizi nemlendirmek amacıyla kozmetik marketlerinden nemlendirici ürün alabileceğiniz gibi kendiniz de evde kuruyan cildiniz amacıyla nemlendirici yapabilirsiniz” diye konuştu.

Elleri ve ayakları nemlendirmeyi ihmal etmeyin

Dr. Yüksel Oltulu “Genellikle el ve ayaklarınız kış süresince soğuklardan gerektiğince etkilenirler. Kışın bu bölgeleriniz fazla kuruyabilir ve kaşınabilir. Sabahları ayakkabılarınızı ggüzelnmeden evvel ellerinizi ve ayaklarınızı kesinlikle nemlendirmiş olun. Genellikle topuklarınız gerektiğince çatlayabilir” ifadelerini kullandı.

Sabun kullanırken nelere ilgi etmek gerek?

Kullanılan yüz temizlik gereçleriına da ilgi edilmesi gerekliliğini altını çizen Uzm. Dr. Yüksel “Oltulu nemlendirici ürün kullanmanıza karşın halen cildinizdeki kuruluk geçmediyse kullandığınız yüz sabununu değiştirin. Bu hususta suçlu yüz sabununuz olabilir. Akneler amacıyla ideal bulunan yüz temizlik gereçleriının asit içerdiğini ve böylece cildinizi kurutabileceğini unutmayın. E vitamini ya da shea yağı sahibi olan kremli yüz temizlik gereçleriını deneyin. Genellikle aloe vera, kakao yağı ya da avokado yağı sahibi olan natural temizlik gereçleri fazla güzeldir” olarak konuştu.

Kullanılan mamülleri içeriklerini okuyun

Dermatoloji Eksperi Dr. Yüksel Oltulu açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Kullandığınız ürünün gün süresince cildinize nem ve elastikiyet gerçekleştiren bir ürün olmasına ilgi edin. Doğal yağlardan yağılmış ve kış süresince nem mümkün kılabilecek mamülleri seçin. Mesela badem yağı ve sızma zeytinyağı gibi mamüller cildi kışın gerektiğince destekler. Mesela yünlü kıyafetler titiz cildinizde bu tür etkiler yapabilir. Eğer ggüzelniğiniz yünlü bir kazak sizi rahatsız ediyorsa altında ince uzun kolu bir tişört ggüzelnin. Bu tür koruyucu önlemlerle cildinizin tahriş olmasını önleyebilirsiniz.”