Engelliler için EKPSS kursu

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bağcılar Belediyesi, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) girecekler için Engelliler Sarayında kurs düzenledi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı açıklamada, engellilere yönelik önemli bir projeyi daha hizmete sunduklarını kaydetti.

Çağırıcı, on sınıfta açılan kurslara 200 kişinin katıldığını, kursların cumartesi ve pazar günleri sabah 9’tan öğleden sonra 4’e kadar sürdüğünü ifade ederek, “Kursumuzda görme engelli, işitme engelli, iki zihinsel engelli, dört bedensel engelli, ön lisans bedensel engelli, bir de lisans bedensel engelli olmak üzere toplam 10 sınıfta ders veriliyor.”

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe, matematik, tarih, vatandaşlık ve coğrafya dersleri verildiğini, kitapların da belediye tarafından ücretsiz karşılandığını belirten Çağrıcı, kursiyerlere sınavla ilgili danışmanlık hizmeti de verildiğini dile getirdi.

Kursiyerlerden Kübra Ais, iki yaşındayken yanlış iğne sonucu polio sekeli hastalığına yakalandığını belirterek, eğitimini annesinin yardımlarıyla tamamladığını belirtti. Ais, ocak ayında başlayan kursta en çok zorlandığı dersin matematik olduğunu söyledi.

Hedefinin sınavda başarılı olarak halka ilişkilerle ilgili memurluk olduğunu anlatan Ais, “Çalışmak benim için mutluluk demek. Çalışırsam daha mutlu olacağım. Çevreme daha yararlı olacağım.” ifadelerini kullandı.

Görme engelli Ebru Topal ise daha önce engelli sınavına girdiğini ancak kaynaklarının yetersiz olması nedeniyle iyi sonuçlar elde edemediğini dile getirdi.

Topal, öğretmenlerden yardım alarak bilgisayar ve kitaplarla sınava hazırlandığını anlatarak, “Geçen sefer de kendim hazırlanmaya çalıştım. Kaynaklarım yetersizdi. Kaynaklarım biraz daha arttı.” dedi.

Ebru Topal, garantili bir iş aradığını, kendi ayakları üzerinde durmak istediğine dikkati çekerek, “Kimseye muhtaç olmak istemiyorum. Neyim varsa ondan bundan istemek yerine gidip kendim almak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), 24 Nisan Pazar günü Türkiye genelinde yapılacak.

Diğer Haberler

Avukatlık stajı ve mesleğe girişte sınav önerisi

Eski Ankara Barosu Başkanı Sema Aksoy, avukatlık stajı ve mesleğe girişte sınav ...

Şubat ayında öğretmen ataması olacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yapılması planlanan öğretmen atamalarına ilişkin,...

Genç Öğretmen Öğrencisine Tutuldu Aileler Destek Oldu

ABD'nin Connecticut eyaletinde görev yapan 22 yaşındaki öğretmen Tayler Boncal'ı...

"Usta öğretmenlik" için "10 yıl" kriteri

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), aday öğretmenlerin atama ve yetiştirilme süreçleri...

Yabancı uyruklu öğrenciler sosyo-kültürel sorun yaşıyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Öğr...

Öğrenciler Kendilerini Tehdit Eden Müdüre Sırtlarını Döndü

Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri, daha önce kendilerini okuldan kovmakla tehdi...

Muhammet öğretmen köy okulunun çehresini değiştirdi

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Kapaklıpınar Köyü İlkokulu'nda öğretmenlik yapan Muhamm...

Okullarda Kıyafet Tartışması Ayakkabıya Sıçradı

“Siyah Ayakkabı” Zorunluluğu Gündemde mi? Milli Eğitim Bakanlığı’ndan İddialara...

YÖK'ten Dereceye giren öğrencilere ek puan hazırlığı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bilim olimpiyatlarına ...

Kırgızistan Milli Üniversitesinde Türkçe Öğretim Merkezi açıldı

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki Cusup Balasagın Milli Üniversitesi’nde Türkç...

'YÖK'ün yeni yüzü olacak'

YÖK Başkanı Yekta Saraç, bu yıl üniversite tercih kılavuzunda değişiklikler yapa...

Öğrencilere Daire Vermek İstemiyor

Yüz yüze eğitime geçilmesinin ardından okullarının olduğu şehre taşınmaya başlay...

Öğretmen anketinin sonuçları açıklandı

Türk Eğitim-Sen'in ''Öğretmenler Günü'' dolayısıyla yaptığı ankete katılan öğret...

Üniversitelere rektör ve dekan atamaları

Yükseköğretim Genel Kurulu, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde yapılan seçim...

Drama ile Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar

Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü çalışma kapsamında drama eğitimi alan din...