Engelliler için EKPSS kursu

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bağcılar Belediyesi, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (EKPSS) girecekler için Engelliler Sarayında kurs düzenledi.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaptığı açıklamada, engellilere yönelik önemli bir projeyi daha hizmete sunduklarını kaydetti.

Çağırıcı, on sınıfta açılan kurslara 200 kişinin katıldığını, kursların cumartesi ve pazar günleri sabah 9’tan öğleden sonra 4’e kadar sürdüğünü ifade ederek, “Kursumuzda görme engelli, işitme engelli, iki zihinsel engelli, dört bedensel engelli, ön lisans bedensel engelli, bir de lisans bedensel engelli olmak üzere toplam 10 sınıfta ders veriliyor.”

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türkçe, matematik, tarih, vatandaşlık ve coğrafya dersleri verildiğini, kitapların da belediye tarafından ücretsiz karşılandığını belirten Çağrıcı, kursiyerlere sınavla ilgili danışmanlık hizmeti de verildiğini dile getirdi.

Kursiyerlerden Kübra Ais, iki yaşındayken yanlış iğne sonucu polio sekeli hastalığına yakalandığını belirterek, eğitimini annesinin yardımlarıyla tamamladığını belirtti. Ais, ocak ayında başlayan kursta en çok zorlandığı dersin matematik olduğunu söyledi.

Hedefinin sınavda başarılı olarak halka ilişkilerle ilgili memurluk olduğunu anlatan Ais, “Çalışmak benim için mutluluk demek. Çalışırsam daha mutlu olacağım. Çevreme daha yararlı olacağım.” ifadelerini kullandı.

Görme engelli Ebru Topal ise daha önce engelli sınavına girdiğini ancak kaynaklarının yetersiz olması nedeniyle iyi sonuçlar elde edemediğini dile getirdi.

Topal, öğretmenlerden yardım alarak bilgisayar ve kitaplarla sınava hazırlandığını anlatarak, “Geçen sefer de kendim hazırlanmaya çalıştım. Kaynaklarım yetersizdi. Kaynaklarım biraz daha arttı.” dedi.

Ebru Topal, garantili bir iş aradığını, kendi ayakları üzerinde durmak istediğine dikkati çekerek, “Kimseye muhtaç olmak istemiyorum. Neyim varsa ondan bundan istemek yerine gidip kendim almak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), 24 Nisan Pazar günü Türkiye genelinde yapılacak.