En Sağlam 5 Otomobili Listeledik!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Teknolojinin gelişmesi günümüzde bir çok derde deva olurken, otomotiv sektöründe araçların gelişmesi onları çok daha sağlam ve güvenli hale getiriyor. Özellikle şiddetli ve büyük kazalarda araçlar hem fiziksel hasar görüyor hem de içerisinde bulunan insanlar yaşamlarını yitiriyor.     Gelişen teknoloji ile artık yavaş da olsa bu soruna çözüm bulunuyor keza bazı büyük markalar artık ürettikleri araçların kasa malzemelerinde kullandıkları yeni formüller ile araçları, dış etkenlere karşı daha az hasar görecek noktaya getirebiliyorlar. Bizde son 2 yıl içerisinde testlerde çarpışma, sürücü, araç içi yolcu ve yaya yolcu emniyeti konusunda en iyi sonuçları veren 5 araca yakından bakacağız.   Baştan uyaralım, bunlar son 2 sene içerisinde testleri yapılan en güvenli 20 araç içerisinden bizim tercihlerimiz. Dilerseniz hemen başlayalım.

Jaguar markasının şimdiye kadar ürettiğimiz en gelişmiş ve en verimli spor sedan otomobili diye lanse ettiği Jaguar XE listemizdeki ilk araç. İddialı görünümünün yanı sıra muazzam iç kokpit tasarımı ve dinamik sürüş performansı ile   Jaguar klasiğini devam ettiren model sağlamlık kanadında ise son zamanların en iyilerinden. Jaguar XE‘nin dış kasası, aerodinamik verimlilik ve denge için özel olarak optimize edilmiş durumda.

yunus1111111.jpg

Yarış otomobilinden ilham alan gövde altı koruması ve hatta difüzör, XE‘yi mümkün olduğunca verimli, ekonomik ve kaliteli kılmak üzere tasarlanmış.   On yıldan uzun süredir alüminyum otomobil üretiminde lider konumda olan Jaguar, XE ile bir adım daha öne çıkmayı başarıyor.    Yapılan testlerde çarpışma emniyeti konusunda %82, sürücü emniyeti konusunda %92, çocuk ve yetişkin yolcu emniyeti konusunda %82 ve yaya yolcu emniyeti konusunda %81 gibi puanlar alan Jaguar XE, hiç kuşkusuz en sağlam ve güven veren araçlardan birisi.