Kadınlar teknolojide daha çok yer alacak!

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Melinda Gates Back Channel ile gerçekleştirdiği ropörtajda, teknoloji sektöründeki cinsiyet eşitsizliğini çözmek adına kadınların sektörde daha fazla yer almalarını odağına alacak proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Melinda Gates’in yeni projesi

Bilgisayar bilimini önemsediğini söyleyen Melinda Gates, 80’li yıllarda bilgisayar bilimi sektöründe daha fazla kadının bulunduğunu dile getirdi.

Süreç içerisinde kadınların hukuk ve tıp branşlarında daha fazla aktif hale geldiklerini belirten Gates, kadın bilgisayar bilimi mezunlarının günümüzde yalnızca yüzde 18 oranında olduğunu ifade etti.

Bu oranın 80’lerde yüzde 37 olduğunun altını çizen Gates, dünya nüfusunun yarısının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla görev yapan laboratuvarlarda kadınların önemini vurguladı.

Kadınların Teknolojideki Yeri

Geleceğin teknolojisi olarak betimlenen yapay zeka laboratuvarlarında mutlaka kadınlara rastlanacağını belirten Gates, hedeflenilmesi gerekenin bu sayıyı arttırmak olduğunu söyledi.

1-nrxdr_dwibdt6s8gg1xcqq.jpeg

Kadınların kolektif bir şekilde hareket etmesi halinde sektörde daha fazla yer alabileceklerine değinen Gates, sektörün bu sayede daha güçlenebileceğini vurguladı.

Kadın Girişimciler Teknolojiyle Yükseliyor!

Melinda Gates, teknoloji sektöründe daha fazla kadının yer almasına yönelik olan projesinin henüz araştırma aşamasında olduğunu, projenin faaliyete geçmesi için önlerinde birkaç senenin olabileceğini kaydetti.

Melinda Gates‘in gerçekleştirdiği ropörtajın tamamına buradan ulaşabilirsiniz.