Türk bilim insanlarına Çin’de “en iyi makale” ödülü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nden (MAKÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, MAKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü’nden Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sadık Bayhan, Hacettepe Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Diker ve Eğitim Fakültesi OFMA Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Altay Uğur’dan oluşan çalışma grubu, Çin’in Tianjin kentinde 20-23 Kasım’da düzenlenen “2015 Uluslararası Kaba Kümeler Üzerine Ortak Konferansı”na katıldı.

Yaklaşık 200 bildirinin sunumunun yapıldığı konferansta “kaba kümeler ve dokusal komşuluklar” başlıklı çalışmasını anlatan grup, “en iyi makale” ödülünü kazandı.

Yrd. Doç. Dr. Bayhan konferansa, dünyanın önde gelen üniversitelerinden bilim insanlarının katıldığını bildirdi.

Ödül kazanan çalışmalarındaki esas noktasının “kaba küme teorisi ve doku teorisini bir araya getirmesi” olduğunu ifade eden Bayhan, şunları kaydetti:

“Konferansa daha çok mühendis kökenli bilim insanları katıldı. Konferansta ağırlıklı olarak kaba kümeler ve bilgi sistemleri konuşuldu. Bizim çalışmamız, bilişim sistemleri ve bilgi teknolojileriyle bağlantı kurması açısından oldukça önemliydi. Bu bağlantıyı kurması ve köprü olması dolayısıyla yaptığımız çalışma ödüle değer bulundu. Şu anda çalışmalarımız teorik nitelik taşıyor. Bu çalışmalar zaman içerisinde uygulamaya yönelik araştırmalar için yararlı olacak.”

Bayhan, halen düşünce aşamasında olan çalışmalarının bulunduğunu, bunları ilerleyen zamanlarda hayata geçireceklerini belirtti.