THY’nin Bogota ve Panama seferleri başladı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu şirketi THY, uçuş ağına Panama’nın başkenti Panama City ve Kolombiya’nın başkenti Bogota’yı ekleyerek, sefer yaptığı ülke sayısını 115’e yükseltti.

Bogota ve Panama seferleri ile THY’nin Amerika kıtasında uçuş yaptığı ülke sayısı 6, nokta sayısı 14 oldu.

İlk İstanbul-Bogota-Panama uçuşu, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’nın ev sahipliğinde, basın temsilcileri ve havayolu çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Kafileyi, Bogota’da El Dorado Havalimanı Üst Yöneticisi Andres Ortega ve Panama’da Panama Cumhuriyeti Turizm Bakanı Gustauo Him törenle karşıladı.

Törende konuşan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Aycı, İstanbul-Bogota-Panama seferleriyle THY’nin, Orta ve Güney Amerika’daki uçuş ağını güçlendirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği Latin Amerika ziyareti kapsamında Kolombiya’da sağlanan ikili temaslarla fiiliyata geçirilmiş ortak girişim ruhunu, uçuşlarımızla destekleyecek olmak bizler için son derece gurur verici. Bu ay içinde Kuzey Amerika’da bir diğer yeni noktaya, Atlanta’ya da sefer başlatacağız. Bu kıtada daha fazla noktaya uçmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Haftada 3 gün olarak planlanan seferlerde, İstanbul’dan Bogota ve Panama’ya tüm vergiler dahil gidiş-dönüş 699 dolardan başlayan ücretlerle seyahat edilebilecek.