‘Bursa Ulu Şehir’ fotoğraf sergisi

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Bursa Valiliği ile Anadolu Ajansı (AA) iş birliğinde gerçekleştirilen ve AA foto muhabiri Ali İhsan Öztürk’ün fotoğraflarının yer aldığı “Bursa Ulu Şehir” adlı fotoğraf sergisi, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonunda açıldı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, serginin açılışında Osmanlı’nın ilk payitahtının Bursa, son payitahtının ise İstanbul olduğunu anlattı.

Osmanlı coğrafyasında kurulan bütün şehirlerin atasının Bursa olduğunu belirten Karaloğlu, Bursa’dan sonra oluşturulan bütün Osmanlı şehirlerinde Bursa’nın ruhunun bulunduğunu ifade etti.

Osmanlı’nın ön sözünün, ruhunun başlangıcının Bursa olduğunu kaydeden Karaloğlu, Osmanlı medeniyetinin en büyük şaheserinin de İstanbul olduğunu aktardı.

Serginin de bu nedenle çok önemli olduğunu vurgulayan Karaloğlu, sergiye, Osmanlı’nın başlangıcından şaheserine bir yolculuk olarak bakılabileceğini söyledi.

Sergide sadece doğa, tarih ve kültür olmadığını dile getiren Karaloğlu, “İnsan yaşantısı da var, Bursa’daki insanların yaşam tarzları da var. Fotoğraf sanatçısı Ali İhsan Öztürk’e teşekkür ediyorum. Kendisi bir yıl boyunca Bursa’nın yazını kışını, ilkbaharını sonbaharını, sosyal yaşantıyı takip ederek bu sergiyi oluşturdu. Sergimizin ilkini Ankara’da açmıştık, bugün ikincisinde buradayız. Üçüncü sergimizle de inşallah Beyoğlu’nda İstiklal Caddesi’nde olacağız” diye konuştu.

AA muhabirinin objektifinden “Bursa Ulu Şehir”

Bursa Valiliği himayesinde, AA foto muhabiri Ali İhsan Öztürk’ün “İnsan, zaman, mekan” temasıyla çektiği “Bursa Ulu Şehir” temalı fotoğraf sergisi, CRR Konser Salonu fuaye alanında açıldı.

Öztürk’ün, kentin doğa güzelliklerine, tarihine, kültürel ve günlük yaşantısına ait 103 fotoğrafının yer aldığı sergi, 25 Aralık Cuma gününe kadar gezilebilecek.