Tesla Ne Saklıyor?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Tesla‘nın, yeni nesil modellerindeki kalite kontrol konularında bir hataya mahal vermemek için son derece dikkatli bir çalışma içerisinde olduğu biliniyordu.

Nitekim Tesla yetkilileri geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamalarda 2018 yılına kadar 500 bin otomobil üretiminde bulunacaklarını dile getirmişlerdi.

Özellikle var olan beklentileri yükselten Model 3 çözümünün standart denetimlerden daha üstün testlere tabi tutulduğu kulislerde konuşuluyordu.

Model 3 için halihazırda 400 bin ön sipariş alan şirket, yeni otomobili ile hibrid otomobil piyasasındaki konumunu geliştirmeyi odağına almış gibi gözüküyor.

Fakat şimdiki süreçte ortaya atılan iddia ise Tesla‘nın projeleri kapsamında sergilediği davranış tutumunu eleştirir nitelikte.

Tesla’nın Model 3 üzerinde Cupertino merkezli teknoloji şirketi Apple’ın mühendisi ile gizli bir şekilde ortak çalışma yürüttüğü kaydediliyor.

Tesla Güneş Enerjisine mi Yöneliyor? Tesla, Apple ile ortak mı çalışıyor?

Tesla’nın titizlikle yürüttüğü Model 3 çalışmalarında Apple‘ın Güvenilirlik Mühendisliği eski Direktörü David Erhart‘ı kiraladığı iddia edildi.

Şirketin Test ve Güvenilirlik Kıdemli Direktörü olarak kadrosunda yer vereceği ifade edilen David Erhart’ı sır gibi saklaması ise merak konusu.

indir-1.jpg

Tesla’nın Bilinmeyen Planı

Electrek’te yer alan rapora göre Erhart, Model 3 lansman tarihi yaklaştıkça Tesla içerisinde daha belirgin bir almaya başlayacak ve bir takım komutası görevini üstlenecek.

Tesla’nın Erhart’ın Apple etiketinden faydalanma yolunda bir planı olduğunun üzerinde duruluyor.

Erhart’ın Linkedin profilinde ise 3 yıllık Apple kariyerinin ardından bu ay Tesla‘da çalışmaya başladığı ifadeleri yer aldı.

Sürücüsüz otomobil teknolojileri sektöründe Apple ile Tesla‘nın mevcut rekabetleri göz önüne alınırsa söz konusu mühendislik olayının daha farklı boyutlar meydana getirebileceğini söyleyebiliriz.