TBMM Genel Kurulu Toplandı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, “Yeni anayasa, iç tüzük başta olmak üzere milletimizin tüm beklentilerinin karşılandığı bir yıl olmasını diliyoruz” dedi.

Genel Kurulda, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümüne dair gündem dışı konuşma yapan MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Adana’nın 94 yıl öncesinde bugün bir destan yazarak zafer kazandığını söyledi.

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı da şehit ve gazileri minnetle andı. Tarihi bir güne tanıklık ettiklerini dile getiren Dağlı, 94 yıl öncesinde bugün son düşman askerinin Adana’dan ayrıldığını ve bu coşkunun sonsuza kadar her 5 Ocak’ta anılacağını söyledi. Dağlı, “Esareti hiçbir zaman kabul etmeyen bir ecdadın torunlarıyız” dedi.

Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşuna dair konuşan CHP Mersin Milletvekiili Serdal Kuyucuoğlu ise Mersin’in Türkiye ekonomisine ciddi katkılar sunmasına karşın kamu yatırımlarından yeteri kadar pay alamadığını savundu.

TBMM Başkanvekili Aydın, yeni yılın ilk oturumunu yaptıklarını belirterek, “2016 yılının her şeyden öncesinde ülkemize milletimize ve demokrasimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Yeni anayasa, iç tüzük başta olmak üzere milletimizin tüm beklentilerinin karşılandığı bir yıl olmasını diliyoruz” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, yerinden yaptığı konuşmada, Beşiktaş-Konyaspor maçında yapılan çirkin tezahürat nedeniyle pasoligin fişleme aracı olarak kullanıldığını belirterek, “Toptancı yaklaşımla her kişinin cezalandırılması demokratik bir uygulama değildir” dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ise Sözcü Gazetesi’ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bulmacasından dolayı kınadı.