Cumhurbaşkanı Merkel ile Telefon’da Görüştü

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Federal Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında hayatlarını kaybeden Alman vatandaşları için Merkel’e taziyelerini iletti.

Merkel’den, taziye dileklerinin, olayda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine de iletilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yaralılara da şifa dileğinde bulundu.

Terörün dini, milliyeti, kimliği olmadığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaralıların tedavisi için gereken her şeyin yapıldığına da değindi.

Erdoğan ve Merkel’in, terörün her türüyle kararlılıkla mücadele konusunda ortak duruş ve dayanışma sergilemenin önemini vurguladıkları, bu çerçevede emniyet ve istihbarat makamları arasındaki işbirliğini sürdürme konusunda mutabık kaldıkları kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Gauck’a da taziyelerini iletti 

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile de telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, Alman mevkidaşı Gauck’a, İstanbul’da meydana gelen terör saldırısında hayatlarını kaybeden Alman vatandaşları için taziye, yaralananlar için de geçmiş olsun dileklerini iletti.

İki liderin teröre karşı ortak mücadelenin önemine değindikleri görüşmede, bu alanda işbirliğini sürdürme kararlılıklarını da vurguladıkları öğrenildi.