Göçmen Konusu 6 Ay İçinde Çözülecek

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Validebağ Öğretmen evinde Üsküdar’daki muhtarlarla bir araya geldi. Konuşmasına, 31 Mart seçimlerindeki başarıları dolayısıyla muhtarları tebrik ederek başlayan Soylu, bu toplantının İstanbul’da muhtarlarla yaptığı 22. çalışma toplantısı olduğunu söyledi.

Muhtarlık bilgi sistemi kapsamında yaptıkları belgelerde yalınlaşma projesi ile 90 milyon liralık bir tasarrufun sağlandığını aktaran Soylu, muhtarlıkların yeni ikametgah sistemi ile mahallelerde yaşayanlara daha hakim olacağını ve fakirlik kağıdının alımının da muhtarlık bilgi sistemi üzerinden sağlanabileceğini anlattı.

 

Soylu, yeni istihdam edilen bekçilerle İstanbul’da günlük hırsızlık olayı sayısının 78’den 39’a düştüğünü ve dünyanın en güvenli üç metropolünden birinin İstanbul olduğunu vurguladı.

İstanbul’da ağustos ayında yeni polis alımının olacağını ve karakollarda güven masaları kurularak buralarda kadın polislerin görev alacağını ifade eden Soylu, son alımlarla beraber yıl sonunda İstanbul’da 55 bin polis sayısına ulaşılacağını, bunun şehir için bir rekor olacağını söyledi.

“TÜRKİYE’DE 3.6 MİLYON SURİYELİ VAR”

Türkiye’de 3.6 milyon Suriyelinin bulunduğunu belirten Soylu, Ramazan Bayramı’nda 85 bin kişinin güvenli bölgelere ziyaret için gittiğini ancak Suriye’de güvenli bölgelerin çok az olduğunu, bu bölgelerin dışında ölümün kol gezdiğini belirtti.

Göçmenler konusunda öncelikli olarak geri dönüşü ve kamu düzenini temin etmeyi hedeflediklerini dile getiren Soylu, düzensiz göç konusunda yeni uyum programları ile topluma entegrenin sağlanacağını, altı ay içerisinde bu meseleyi çözeceklerini aktardı.

“BUGÜNE KADAR 330 BİN 991 KİŞİ GERİ DÖNMÜŞTÜR”

Soylu, “Bir yandan kaçak göçmen ve düzensiz göçmenle ilgili adımlarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul’da 2018’de yakalanan ve deport edilen kaçak göçmen sayısı 4 bin 500 kişiydi, bu yılın daha yarısına gelmeden şu anda 10 bin rakamına ulaştık. Tüm Türkiye’ye bu yıl, bu haftaki son güncel rakamla 43 bin 856 Afgan göçmen kaçak olarak gelmiş ve bunların 21 bin 494’ü geri gönderilmiştir. Suriyelilerden de Afrin ve Fırat Kalkanı bölgesinde sağlanan huzur sayesinde bugüne kadar 330 bin 991 kişi geri dönmüştür” diye konuştu.

Diğer Haberler

Bursa'da Polis, Suriyeli Vatandaşı Arapça Uyardı

Bursa polisi 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkmaması gereken saatlerde deneti...

İngiltere İran'daki Diplomatik Varlığını Askıya Aldı

Tahran Büyükelçiliği Kapatıldı Artan güvenlik risklerini gerekçe göstererek İra...

Kuru Aşağı Çekmek Naci Ağbal'ı Kurtaramadı

Merkez Bankası Başkanlığı'ndan alınan Naci Ağbal, göreve geldiğinde dolar 8,58 i...

Merkez Bankası Rezervleri 21 Ayın Zirvesinde

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Haftalık Para ve Banka İstat...

Başbakan Davutoğlu Gazetecilerle Karşı Karşıya

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti 24. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın ...

Dizi Oyuncusu Uyuşturucu Ticaretinden Tutuklandı

Adana'da internet üzerinden yayımlanan "Karanlık Sınır" dizisinin oyuncusu Volka...

Asgari Ücrete Zammı İşten Çıkarmalar Artar Mı?

Birçok vatandaş, asgari ücrete yapılacak zamla işten çıkarmaların hızlanmasına d...

Okullarda Kıyafet Tartışması Ayakkabıya Sıçradı

“Siyah Ayakkabı” Zorunluluğu Gündemde mi? Milli Eğitim Bakanlığı’ndan İddialara...

Beyoğlu'nda Kentsel Dönüşüm Gerginliği

Beyoğlu'nda başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarında gerginlik yaşandı. Yasal sür...

Gülşen Yüksel Salt Kerimcan Durmaz'a Sitem Etti

Kanal D ekranlarında yayınlanan 'Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa' programının sunucul...

ABD Küresel Ticarette Yeni Tarife Hamlesini Başlattı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump liderliğindeki Washington yönet...

İşsizlik Oranı Bu Kez Artışta

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından geçtiğimiz aylara ilişkin işsizlik verisi a...

Atık Sulardaki 'Koronavirüs Haritası' Mutasyonu Ortaya Çıkardı

Türkiye'de koronanın atık sulardaki varlığının araştırılması için devam eden çal...

Kayseri'deki FETÖ/PDY Operasyonunda 6 Kişi Adliyede

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tahkîka...

F-16 için Türkiye'den Yeni Karar

40 adet F-16 Blok 70 uçağı alımı ve 80 F-16 uçağın modernizasyonu için ABD'ye ba...