‘Selam Tevhid’de kumpas’ta tüm duruşmalar kapalı yapılacak

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Paralel Devlet Yapılanması’nın “Selam Tevhid” soruşturmasında kumpas kurduğu iddiasına yönelik açılan dava kapsamında firari sanıklar Fetullah Gülen ve Emre Uslu ile eski emniyet müdürleri Yurt Atayün, Ömer Köse ve muvazzaf subayların da aralarında bulunduğu 45’i tutuklu 122 sanığın yargılandığı davada, tüm duruşmaların kapalı yapılmasına hükmedildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, Avukat Ömer Turanlı, 30 yıldır terörle mücadelede görev alan müvekkili Yurt Atayün’ün Ankara’daki saldırıda ölenlerin yakınlarına başsağlığı dilemek için söz istediğini söyledi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Canel Rüzgar da, bu acıyı herkesin yaşadığını ve başsağlığı dilediğini belirterek, davayla ilgisi olmadığı gerekçesiyle Atayün’e söz vermedi.

Duruşmada söz alan bazı avukatlar da, Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki kararının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı siyasetçilerin beyanlarından alıntılar yaptı.

Reddi hakim talebi kabul görmedi

Avukatlar, mahkemenin tarafsızlığına gölge düştüğü gerekçesiyle çekilme ve reddi hakim taleplerinde bulundu. Mahkeme heyeti ise, bu talepleri kabul etmedi. Mahkeme Başkanı Rüzgar, iddianamede duruşmaların kapalı yapılmasının istendiğini belirterek, savcıya söz verdi.

Cumhuriyet Savcısı Ali Kaya da, iddianame doğrultusunda karar verilerek, duruşmaların kapalı yapılmasını istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, ”Davanın devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeler kapsamında olması ve kamu güvenliğinin zorunlu kıldığı hal gözetilerek, duruşmaların tamamının kapalı olmasına” karar verdi.