Kilis’te esnaf bir günlüğüne kepenk kapattı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ömer Sevengül yaptığı açıklamada, son aylarda yaşanan olaylar üzerine böyle bir karar aldıklarını söyledi.

“Provakatif bir eylem değil”

Bu tepkinin farklı amaçlar güdülerek yapılmadığını belirten Sevengül, uygulamanın provakatif bir eylem olmadığını ifade etti. Sevengül, şöyle konuştu:

“Esnafımız tepkilerini dile getirmek ve yetkililere seslerini duyurabilmek amacıyla kepenk kapattı. Güne maalesef füze sesiyle, roket sesiyle uyanıyoruz. Suriye’de 5 yıldır devam eden savaşın bugün ülkemizde de çok farklı etkilerini görüyoruz. Devletimizin güçlü olduğuna inanıyoruz ve bu olayların bir an önce biteceği ümidindeyiz. İnşallah devletimiz bunun üstesinden gelecektir.”

“Üç tane çapulcudan korkacak halimiz yok”

Tekstil işiyle uğraşan esnaf Hasan Kaya da kente atılan roket mermilerine tepki göstermek amacıyla iş yerini bir günlüğüne kapattığını ancak yarın açacağını söyledi.

Esnaf Atilla Beka da Kilis halkının vatanını, milletini, bayrağını sevdiğini dile getirerek, “Burası bir Türkmen ili. Kilis’in gücü Suriye’den gelen roketleri engellemeye yetmiyor. Karşımızda bir düşman var ve sürekli roket atıyor. Üç tane çapulcudan korkacak halimiz yok. Biz geçmişte Kilis’te onlara fırsat vermedik. Bu olayda da teslim olmayacağız” diye konuştu. AA