Fil hastalığı yaşamını altüst etti

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Diyarbakır’da 3 yaşında yakalandığı fil hastalığı (lenfödem) nedeniyle 186 kiloya ulaşan ve eve mahkum yaşayan genç kız, ameliyat edilebilmesi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Bağlar ilçesinde 3 yaşındayken yakalandığı fil hastalığı nedeniyle yaşamı altüst olan Gamze Kanik, hastalığının başlangıç döneminde uygulanan tedaviyle bir dönem sağlığının iyi gitmesi sayesinde ortaokula kadar eğitimini tamamlayabildi. Daha sonra her geçen gün ilerleyen hastalığı nedeniyle eğitimine devam edemeyerek adeta eve hapsolan 21 yaşındaki Kanik, bacağındaki şişlik nedeniyle 186 kiloya ulaştı.

Tedavisine devam edebilmek için hayırseverlerin desteğini bekleyen Kanik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rahatsızlığı nedeniyle eğitimine devam edememenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Hastalığı hayallerine engel oldu

Kanik, hastalığının hayallerine engel olduğunu dile getirerek, “Eğitimime devam edemedim, hastalık önümde hep engel oldu. Bacağım böyle olduktan sonra içime kapanık bir yaşamı seçtim. Kendimi eve kapattım ve arkadaşlarımla konuşmadım. Onlar okula gidiyordu, ben gidemiyordum. Hep üzüldüm. Hastalık ilerledikçe benim üzüntüm daha da arttı” diye konuştu.

Konservatuvara gitmek istiyor

Söz yazıp beste yaptığını, müziğe ilgisinin olduğunu anlatan Kanik, şöyle konuştu:

“Ben de arkadaşlarım gibi sağlıklı yaşamak istiyorum. Doktorlar, özel bir hastanede yapılan ameliyatla sağlıma kavuşabileceğimi söyledi. Bunun için hayırseverlerden yardım bekliyorum. En büyük hayalim lise eğitimimi tamamlayarak konservatuvara gidebilmek. Hayranı olduğum şarkıcı Murat Boz ile düet yapmanın düşünü kuruyorum. Umarım bu hayallerim gerçekleşir.”