Cezaevinde yetişen kurbanlıklar yok sattı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, yaptığı açıklamada, 1997 yılında kurulan iş yurtlarında 180 farklı alanda hükümlülere meslek eğitimi verildiğini ifade etti.

Meslek sahibi olmayanların meslek edinmelerini sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında hükümlülere hayvancılık eğitimi de verildiğini ifade eden Kamer, Foça, Niğde, Edirne ve Kars Ceza İnfaz Kurumlarında kurulan tesislerde hayvan yetiştiriciliği başta olmak üzere çeşitli konularda kurslar düzenlendiğini belirtti.

Meslek eğitimlerini tamamlayan hükümlülerin tesislerde hayvan yetiştiriciliği yaptığını dile getiren Kamer, Kurban Bayramı dolayısıyla yetiştirilen kurbanlıkların satışa sunulduğunu belirtti.

Doğal ortamda yetiştiriliyor

Kurbanlıkların doğal ortamlarda yetiştirildiğini dile getiren Kamer, cezaevlerine ait mera alanlarında yayılmaları sağlanan hayvanlara, kış mevsiminde ise buralardaki otların kurutularak verildiğini anlattı.

133754.jpg

Niğde Açık Ceza İnfaz Kurumunda yetiştirilen ve Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumuna getirilen kurbanlıkların tamamının satıldığını bildiren Kamer, “Niğde’deki tesislerimizde kurbanlıklar tamamen doğal ortamda yetiştiriliyor. Ankara Açık Ceza İnfaz Kurumunda kurulan tesiste kurbanlıklar kesilecek. Bu tesise getirilen 160 büyükbaş, 400 küçükbaş hayvanın tamamı satıldı. Kurbanlıklar veteriner kontrolünde iş güvenliği kurallarına uygun olarak hükümlüler tarafından kesilecek.” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı için büyük bir talep gördüklerini ifade eden Kamer, Şaşmaz’daki açık cezaevinde önceki yıllarda olduğu gibi kurulan tesislerde kurbanlıkların kesim işlemlerinin, görev alacak 120 hükümlü tarafından yapılacağını dile getirdi.

Ankara’daki tesislerin örnek olduğunu ve kurban kesimlerinin veteriner eşliğinde yapılacağını aktaran Kamer, Niğde, Foça ve Edirne cezaevlerinde de kurban satışı ile kesimlerinin yapılacağını bildirdi.

İş Yurtları Kurumu Daire Başkanı Kamer, hayvancılık alanında gelişerek büyüdüklerini, Edirne’de manda, Erciş’te de kaz yetiştiriciliği yapan tesislerin bulunduğunu sözlerine ekledi.