Merdiven Korkuluk Sistemleri Nedir?

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Düşmeleri önlemek, merdiven ve balkonları sabitlemek için kenarların etrafına yapılan dekoratif bariyerlerdir. Esas olarak alüminyumdan, paslanmaz çelikten ve ahşaptan yapılmıştır. Korkuluk ve korkuluk sitemleri merdivenlerde, balkonlarda, çeşitli koridorlarda, stadyumlarda, açık ve kapalı alışveriş merkezlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu popülerlik göz önüne alındığında, kalite ve güvenilirlik esastır. Merdiven korkuluk sistemleri, günlük kullanım için dayanıklı ve kanıtlanmış bir sistem sağlayan, yüksek kaliteli tırabzan ve tırabzan bağlantı elemanları ve bağlantı elemanlarının üretimi ve montajında ​​uzmanlaşmıştır.

Alüminyum korkuluklar ve merdiven korkulukları, üst boruların ve yatay boruların üzerinden geçtiği, ortasından iki ya da üç sıra geçecek şekilde, payanda adı verilen dikey parçalardan oluşur. Korkuluk ve trabzan kelimesi, köprülerin çevresinde kullanılmasından türetilen eskiden kullanılan bir denizcilik terimi olarak bilinmektedir. Günümüzde korkuluk ve küpeşte kelimelerinin yerine merdiven korkuluk sistemleri sözcükleri kullanılmaktadır.

Günümüzde iç tasarım ve güvenlikte kullanılan unsurlardan biri de küpeşte sistemidir. Korkuluk sistemi balkon, pencere ve bina merdivenlerinde güvenlik amaçlı kullanılmaktadır. Kolçak sistemi yuvarlak kolçak gibi yan renkleri bulunan şık bir korkuluk sistemidir. Bu korkulukları trymuhendislik.com dan alabilirsiniz. Firmamız merdiven korkuluk sistemleri açısından oldukça güvenilir ve tecrübeli bir firmadır.

Korkuluk Yapısı Çeşitleri

Korkuluk adı verilen alüminyum korkuluk profilleri ve alüminyum korkuluklar ile merdivenler, balkonlar, havuz pervazları ve binaların birçok yerinde güvenli ve estetik bir bitiş sağlar. Alüminyum merdiven korkuluğu diğer küpeşte uygulamalarına göre daha estetik bir görünüme sahiptir. Krom, alüminyum, plastik, demir gibi korkuluk sistemlerinin çeşitleri bulunmaktadır. Fiyatları ve toplam maliyet seçtiğiniz korkuluk sisteminin kalitesine göre daha doğrusu malzemesine göre değişmektedir.

Korkuluklar genelde tüm evlerde bulunur. Özellikle Fransız balkonun çok olduğu evlerde korkuluklar cam olarak ya da alüminyum olarak öne çıkar.