Fransa’dan “Asker de Silah Kullansın” Sesleri Yükseliyor

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Nice’te yaşanan terör olayı yanında bir de polemik getirdi. Ekim ayında Paris Bataclan müzikholüne yapılan terör saldırısı sonrası kurulan Meclis araştırma komisyonu bir kaç gün önce raporu hükümet ve muhalefet arasında polemiğin fitilini yaktı.

ASKERİN SİLAH KULLANMA YETKİSİ YOK

Terör saldırısı olabileceği yönündeki uyarılar nedeniyle ORSEC Planı çerçevesinde Nice kentinde kutlamaların yapıldığı alanda bulunan Fransız askerlerinin silah kullanma yetkisinin bulunmadığı belirtildi.

ASKER SİLAH KULLANMAYINCA POLİS DURDURMAYA ÇALIŞTI

Askerler silah kullanamayınca, saldırganın kamyonunu Fransız polisi tabancayla ateş ederek durdurmaya çalıştı.

BATACLAN RAPORU HATIRLATILDI

Raporda en ilgi çeken konu, olay yerinde hazır olmasına rağmen Fransız askerlerinin savaş silahlarını kullanamamaları olmuştu. Tam teçhizat devriye gezmesine rağmen şehir içinde silahlarını kullanamayan askerlerin aynı zamanda silahlarını polislere de vermedikleri rapora yansımış; bu durumun ölü sayısını arttırdığı görüşü ortaya çıkmıştı.

hollande-nin-basi-yanacak-butun-fransizlarin_x_8610865_7074_z5[1]

MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU BAŞKANI DA DESTEK ÇIKMIŞTI

Fransa’da daha önce başkent Paris’te aynı anda farklı yerlerde yapılan ve yaklaşık 90 kişinin öldüğü saldırı sonrası oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Georges Fenech de askerin silah kullanmasından yana olduklarını açıkladı. Komisyon Başkanı Cumhuriyetçiler Partisi milletvekili Georges Fenech, bu sabah bir radyoya yaptığı açıklamada içişleri bakanının rapor konusunu kendileri ile görüştüğünü ve bu görüşmenin bir sonuç vermediğini söyledi.

NICE BELEDİYE BAŞKANI HOLLANDE’YE MEKTUP YAZMIŞ: GEREKLİ MALZEME YOK

Diğer taraftan Nice eski belediye başkanı ve bölge parlamentosu başkanı Christian Estrosi’nin Nice saldırısından 1 gün önce Cumhurbaşkanı François Hollande’a bir mektup göndererek ellerinde halk emniyetini tam sağlayacak polis sayısının olmadığını ve olan polislerin de ellerinde gerekli malzemenin olmadığını bildirdiği belirtiliyor.

HOLLANDE’NİN POPÜLARİTESİNİ DÜŞÜRECEK

Hükümet ile muhalefet arasında büyük bir polemiğin başlayacağına işaret eden bu tartışmalar, François Hollande’ın zaten cok düşük olan popülaritesini iyice düşüreceği düşünülüyor.