Açık öğretim okullarının sınavları hafta sonu yapılacak

   2025 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, açık öğretim ortaokulu 1. dönem sınavı ile açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi sınavları hafta sonu yapılacak.

MEB, 2-3 Ocak 2016 tarihlerinde, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi sınavlarını gerçekleştirecek.

Açık öğretim ortaokulu 1. dönem sınavı, 3 Ocak 2016 pazar günü iki oturum halinde, yurt içinde 433 sınav merkezinde, yurt dışında 5 sınav merkezinde, toplam 193 bin 71 öğrencinin katılımı ile yapılacak.

Sınavın birinci oturumu saat 10.00’da, 961 okulda, 11 bin 207 salonda, 189 bin 925 öğrencinin katılımı ile ikinci oturumu saat 14.00’de, 958 okulda, 11 bin 207 salonda, 190 bin 160 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Öğrenciler her iki oturumda ayrı ayrı 12 dersten sınava girecek. Her ders için 20 soruluk dört seçenekli sorular kullanılacak. Sınav 150 dakika sürecek. Sınav sonuçları açık öğretim ortaokulunun internet sayfasından açıklanacak.

Açık öğretim lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi sınavları 1. dönem sınavları, 2-3 Ocak 2016 tarihlerinde yurt içinde 720 sınav merkezinde, 1 milyon 346 bin 741 öğrenci, yurt dışında 16 sınav merkezinde, bin 846 öğrenci olmak üzere toplam 1 milyon 348 bin 587 öğrencinin katılımı ile yapılacak.

1. oturum sınavı 2 Ocak 2016 Cumartesi günü saat 9.30’da, 4 bin 915 okulda, 77 bin 855 salonda, 44 dersten, 1 milyon 334 bin 133 öğrenci ile 2. oturum aynı gün saat 14.00’de, 4 bin 915 okulda, 77 bin 936 salonda, 43 dersten 1 milyon 336 bin 847 öğrenci ile 3. oturum 3 Ocak 2016 Pazar günü saat 9.30’da, 3 bin 635 okulda, 55 bin 176 salonda, 45 dersten, 947 bin 32 öğrencinin katılımı ile yapılacak.

Her ders için 20 soruluk dört seçenekli soru kitapçıkları kullanılacak. Her oturum 180 dakika sürecek.

Diğer Haberler

Öğretmen anketinin sonuçları açıklandı

Türk Eğitim-Sen'in ''Öğretmenler Günü'' dolayısıyla yaptığı ankete katılan öğret...

Batuhan Türk satranç tarihine geçti

Milli sporcu Batuhan Daştan, 3. Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası'nda...

Türkçe Bosna'da ikinci yapancı dil oldu

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı olarak Bosna Hersek'te Tür...

Öğrenci Servislerinde En Kısa Mesafe 540 Liraya Çıktı

Benzin ve motorin başta olmak üzere üst üste gelen zamlar sonrası okul servis üc...

8. Sınıf 1. dönem TEOG sınavı ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) düzenlenen, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (...

Mesleki ve teknik ortaöğretim için ek puan hazırlığı

YÖK Başkanı Yekta Saraç, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan ...

TEOG'da bir soru iptal edildi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi ...

Muhammet öğretmen köy okulunun çehresini değiştirdi

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Kapaklıpınar Köyü İlkokulu'nda öğretmenlik yapan Muhamm...

'Özel okul sayısı 3 yılda yüzde 100 arttı'

Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) Yönetim Kurulu Eş Başkanı Cem Gülan, ülkede...

ALEŞ yarın yapılacak

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) yarın yapılacak. Sın...

Şubat ayında 10 binin üzerinde öğretmen atanacak

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dün Eskişehir’de "Eğitim Bilişim Ağı" Projesi'nin...

MEB özel okullardaki öğrenci hedefini açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelk...

'KYK sadece barınma imkanı sunan kurum olmaktan çıktı'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) öğr...

Drama ile Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar

Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü çalışma kapsamında drama eğitimi alan din...

TEOG'da ilk gün oturumları sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistem...