AB’nin terörle mücadele stratejisi açıklandı

   2024 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Avrupa Birliği (AB), “terör amaçlı seyahat etmek, bu tür seyahatleri organize etmek veya seyahatlere katkı sağlamak, terör amaçlı eğitim almak ve terör saldırıları için kullanılmak üzere finansman destek vermeyi” suç kapsamına almak için harekete geçti.

AB Adalet ve İçişleri Bakanları Toplantısı’nda birliğin yeni terörle mücadele stratejisi belirlendi.

“Terörle mücadele yönergesi” adı altında kayda geçirilen stratejide, suç kapsamına alınacak eylemler sıralandı.

Buna göre, “terör amaçlı seyahat etmek, bu tür seyahatleri organize etmek veya seyahatlere silah, patlayıcı gibi maddi veya finansman sağlamak, terör amaçlı eğitim almak ve terör saldırıları veya terör örgütleri için kullanılmak üzere finansman destek vermek” suç olacak.

Önlemler PKK için de geçerli olacak

AB Dönem Başkanı Hollanda’nın Adalet Bakanı Ard van der Steur, düzenlediği basın toplantısında alınan kararla ilgili olarak, “Özellikle Avrupa Terör Kurbanlarını Anma Günü’nde, yeni terör türleri ve yabancı terörist savaşçıların oluşturduğu tehditle başa çıkmak için ortak gayretimizi ortaya koyabilmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

Steur, bu önlemlerin terör örgütü PKK ve Avrupa’daki PKK liderleri için de geçerli olup olmadığı ile ilgili soru üzerine ise, yönergede terör örgütlerinin isimlerine yer vermediklerini belirterek, “Terör örgüleri arasında bir fark yok. Tüm terör örgütleri, terör suçlusu tüm kişiler bugün vardığımız mutabakata göre cezalandırılacak” diye konuştu.