Bank of China Türkiye’deki Projelere Talip Oldu

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

Dünyanın önde gelen finans ve bankacılık devlerinden Bank of China (BOC) güzergahı hafta başında belli olan Kanal İstanbul dahil Türkiye’deki altyapı projeleriyle ilgileniyor.

ALTYAPI PROJELERİNİN FİNANSMANINI SAĞLAYACAK

BOC Türkiye iştirakinin Genel Müdürü Ruojie Li, Çin’in, ‘Bir Kuşak, Bir Yol’ girişiminde en önemli ülkelerden olan Türkiye’deki altyapı yatırımlarının finansmanına talip olduklarını belirterek “BOC, Türkiye’deki altyapı projelerinin finansmanını sağlayarak köprü görevi görmek istiyor. Çinli şirketler bu projelere yatırımcı veya yüklenici olarak katılacaktır ve bankamız bu projelerde finansman ortağı olacak” dedi. Li, Türkiye’nin, büyüyen ekonomisi ve genç nüfusuyla önemli bir ülke olduğunu söyledi.

İPEK YOLU ETKİSİ

Ruojie Li, Çin’in “Bir Kuşak, Bir Yol” girişiminin Türkiye’ye yatırım kararı almalarında en önemli etken olduğunu belirterek, İpek Yolu’nun tekrar canlandırılmasını hedefleyen söz konusu girişimin önemli bir parçasının Türkiye olduğuna dikkati çekti. Ruojie Li, şöyle devam etti: “Ayrıca Çin, Türkiye’nin ikinci büyük ticaret ortağıdır. Çin ile Türkiye arasındaki ikili ticaret, yatırım hacmi ve diplomatik ilişkilerin son yıllarda iki hükümetin büyük çabalarıyla kademeli olarak artmaya devam ettiğini gözlemliyoruz. BOC’nin Türkiye operasyonlarına hazırlanması, Çin ve Türk hükümetleri tarafından memnuniyetle karşılandı ve teşvik edildi. Genç bir nüfusa sahip olmak, Türkiye’nin önümüzdeki 10 yılda giderek büyüyen bir ekonomiye sahip olacağı anlamına geliyor. Bir banka için büyüyen bir ekonomi, iş fırsatları için doğru yerdir.”

BANKACILIK İZNİ ÖNCESİ 2,5 MİLYAR DOLARLIK KAYNAK

Bank of China (BOC) Türkiye iştirakinin Genel Müdürü Ruojie Li şunları söyledi: “Bankacılık iznini almadan önce bile, 2011-2016 arasında, BOC Grubu Türkiye’de yerel projeler ve kurumsal müşteriler için 2.5 milyar dolarlık bir finans sağladı. Türkiye’de bankacılık için hazırlık aşamamızda ikili ticaret hacmini artırmak için Çin ve Türkiye ekonomisinin girişimcilere tanıtılması ve Türkiye’ye daha çok yatırım yapmak için Çinli girişimcilerin ve finansal kurumların teşvik edilmesinde büyük gayret gösterdik.”

Diğer Haberler

Halil Dervişoğlu, Galatasaray ile Anlaştı

Beşiktaş ile her konuda anlaşan Halil Dervişoğlu, Galatasaray'ın araya girmesini...

Samsunspor 19 Mayıs Stadı'na Veda Ediyor

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, Alima Yeni Malatyaspor ile yarın oynayacağı ...

Ahmet Kural, avukat sevgilisi ile evleniyor

Eski sevgilisi Sıla'ya şiddet uyguladığı iddialarıyla bir süre gündemi meşgul ed...

ABD - Venezuela Savaşı Başlıyor Mu?

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin Karayipler bölgesindeki askeri ...

Kemal Kuruçay'ın Cenazesine Beklenen Katılım Gerçekleşmedi

Kocaeli'de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren oyuncu Kemal Kuruçay, An...

Rus Asker Yargılandı! Ömür Boyu Hapis İsteniyor

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırıları nedeniyle, Ukrayna'da ilk kez bir Rus askerin...

İran Riyalinde Çöküş Sürüyor

735 Doları Olan “Milyarder” Sayılıyor İran’da ulusal para birimi riyal, 2026 yı...

Cumhurbaşkanı'nın Adını Kullanarak Hakemi Tehdit Etti

Fenerbahçeli yönetici Ahmet Ketenci, MKE Ankaragücü maçının devre arasında hakem...

Netanyahu'dan İran Halkına Çağrı

“Nesilde Bir Kez Gelen Fırsatı Kaçırmayın” İsrail’in İran’a yönelik saldırıları...

ABD Uçakları Çin Üssünden Lazerle Taciz Edildi!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Dana White, ABD'nin Cibuti'de bulunan a...

Manchester Derbisinde United, City'i 2-0 Yendi

İngiltere Premier Lig'in 28. haftasında oynanan Manchester derbisini, Manchester...

E-Kurban Yoğun Talep Görüyor

Teknoloji çağına ayak uyduran besiciler, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla ha...

Edirne'de Kent Beyaza Büründü Okullar Tatil Edildi

Edirne'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırdı. Hava sıcaklığ...

Alman Televizyonundan Vatandaşlara Yaz Tatili Önerisi: "Türkiye'ye Gidin"

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en fazla etk...

Fenerbahçe Belirlediği Rakama Bin Pişman

Augsburg, Fenerbahçe'den kiralık olarak kadrosuna kattığı Mergim Berisha'nın ops...