Azerbaycan’ı Aliyev Yerine Ceyhun Bayramov Temsil Edecek

   2026 Tarihli Haber
  Ekleyen : Yazar
  Yorum Yok

İlham Aliyev’den Ankara’daki TDT Zirvesi Kararı!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, Ankara’da düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 13. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılmayacağı bildirildi. Azerbaycan basınında yer alan haberlere göre Aliyev, önceden planlanan programı nedeniyle zirvede yer alamayacak. Toplantıda Azerbaycan’ı Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov temsil edecek.

Türk dünyasındaki iş birliğinin ele alınacağı zirve öncesinde gündeme gelen bu gelişme, Azerbaycan’ın toplantıya hangi düzeyde katılacağı sorusunu da beraberinde getirdi. Aliyev’in Ankara programında yer almamasının gerekçesi olarak yoğun çalışma takvimi ve önceden belirlenmiş etkinlikleri gösterildi.

İlham Aliyev Ankara’daki Zirveye Katılmayacak

Türk Devletleri Teşkilatı’nın 13. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi öncesinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılım durumuna ilişkin açıklamalar gündeme geldi. Azerbaycan basınında yayımlanan haberlere göre Aliyev, Ankara’da gerçekleştirilecek toplantıda yer almayacak.

Zirveye katılmama kararının, önceden planlanmış etkinlikler ve yoğun çalışma programıyla bağlantılı olduğu aktarıldı. Haberlere göre Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın Bakü’de gerçekleştireceği program nedeniyle Ankara’daki toplantıya katılması beklenmiyor.

Aliyev’in zirvede bulunmayacak olmasıyla birlikte Azerbaycan’ın toplantıdaki temsili de netleşti. Ülkeyi zirvede Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov temsil edecek.

Katılmama Gerekçesi Yoğun Program Olarak Açıklandı

Azerbaycan merkezli Oxu.az’ın haberine göre İlham Aliyev’in Ankara’daki zirveye katılmamasının nedeni, daha önce planlanan programı ve yoğun çalışma takvimi.

Haberde, Aliyev’in Bakü’de düzenlenen U-15 Dünya Şampiyonası ve Festivali’nin finalistlerine ödüllerini takdim edeceği bilgisine yer verildi. Söz konusu etkinliğin, cumhurbaşkanının programında önceden belirlenen faaliyetler arasında bulunduğu aktarıldı.

Böylece Aliyev’in zirveye katılmamasına ilişkin gerekçe, planlanmış programıyla ilişkilendirildi. Katılmama kararının farklı bir siyasi nedene dayandığına ilişkin ise paylaşılan bilgilerde herhangi bir açıklama yer almadı.

Azerbaycan’ı Ceyhun Bayramov Temsil Edecek

İlham Aliyev’in toplantıya katılmayacağının bildirilmesinin ardından Azerbaycan’ın zirvedeki temsil görevi Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov’a verilecek.

Bayramov’un katılımıyla Azerbaycan, Türk Devletleri Teşkilatı’nın Ankara’daki toplantısında temsil edilecek. Zirvede üye ülkeler arasındaki ilişkilerin ve ortak gündem maddelerinin ele alınması beklenirken, Azerbaycan heyetinin toplantılardaki rolü de önem taşıyacak.

Azerbaycan’ın devlet başkanı düzeyinde katılım göstermeyecek olması, ülkenin zirvede temsil edilmeyeceği anlamına gelmiyor. Ülke, dışişleri bakanı düzeyinde toplantıda yer alacak.

TDT’nin 13. Zirvesi Ankara’da Düzenlenecek

Türk Devletleri Teşkilatı’nın 13. Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Ankara’da gerçekleştirilecek. Türk dünyasındaki ülkeler arasında siyasi, ekonomik ve diplomatik ilişkilerin geliştirilmesi açısından önem taşıyan toplantıda, ortak iş birliği alanlarının gündeme gelmesi bekleniyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in katılım sağlamayacağı zirvede ülkesini Ceyhun Bayramov’un temsil edecek olması, toplantı öncesinde öne çıkan gelişmeler arasında yer aldı.

Azerbaycan basınında yer alan bilgilere göre Aliyev’in programı, Bakü’deki önceden planlanmış etkinlikler nedeniyle şekillendi. Zirveye ilişkin diğer ayrıntıların ve toplantı gündeminin ise organizasyon kapsamında netleşmesi bekleniyor.

Diğer Haberler
ABD'li komedyen Leslie Jordan Hayatını Kaybetti

ABD'li komedyen Leslie Jordan Hayatını Kaybetti

Bir son dakika haberine göre ABD'li ünlü komedyen Leslie Jordan, trafik kazası s...
Türkiye, Libya'ya giderse hangi ülkelerle karşı karşıya gelecek?

Türkiye, Libya'ya giderse hangi ülkelerle karşı karşıya gelecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gerekirse Libya'ya asker göndeririz" çıkı...
Çin Ligi'nde Ödenen Paralar Avrupa Liglerini Sarsmaya Başladı

Çin Ligi'nde Ödenen Paralar Avrupa Liglerini Sarsmaya Başladı

Çin hükümetinin futbol yatırımları Avrupa kulüplerini ciddi bir krize sürüklüyor...
İlaç Şirketlerinin Yatırım Rotası Türkiye Oldu

İlaç Şirketlerinin Yatırım Rotası Türkiye Oldu

Hükümetin ilaçta 'yerli üretim' şartının ardından yabancı yatırımcı rotasını Tür...
İstanbul'da Okul Servisi Ücretlerine Yüzde 15 Zam!

İstanbul'da Okul Servisi Ücretlerine Yüzde 15 Zam!

İstanbul'da servis ücretleri, 0-1 kilometre arası 312 lira, 0-3 kilometre arası ...
Ucuz Diye Irak'tan Aldığı Araç Çalıntı Çıktı

Ucuz Diye Irak'tan Aldığı Araç Çalıntı Çıktı

Beşiktaş'ta ucuz olduğu için yurt dışından aldıkları yabancı plakalı lüks ciple ...
ABD'de Bir Lüks Yolcu Gemisinde Daha Koronavirüs Salgınına Rastlandı

ABD'de Bir Lüks Yolcu Gemisinde Daha Koronavirüs Salgınına Rastlandı

ABD'nin Florida açıklarında bulunan lüks gemi tatilcilerin yolculuğunu kabusa çe...
Toshiba, 4 Bin Çalışanını İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor

Toshiba, 4 Bin Çalışanını İşten Çıkarmaya Hazırlanıyor

Japonya merkezli elektronik devi Toshiba'nın ülke içinde çalışan sayısının yüzde...
20 Günlük Tavuk Kaldı Fiyatlar İki Katına Çıkacak

20 Günlük Tavuk Kaldı Fiyatlar İki Katına Çıkacak

Türkiye'nin beyaz et üretiminin yüzde 75'inin karşılandığı Sakarya, Düzce, Bolu,...
WhatsApp'a Reklamlar Geliyor

WhatsApp'a Reklamlar Geliyor

Geçtiğimiz ay Brian Acton'ın, hafta başında ise Jan Koum'un istifa etmesiyle, Wh...
4. İran Füzesi NATO Tarafından İmha Edildi

4. İran Füzesi NATO Tarafından İmha Edildi

Sınırda Balistik Alarm: Türk Hava Sahasına Giren 4. İran Füzesi NATO Tarafından ...
Muharrem İnce 20 Günde 300 Bin Takipçi Kaybetti

Muharrem İnce 20 Günde 300 Bin Takipçi Kaybetti

Twitter hesabında son 20 günde takipçi sayısı 300 bin civarı azalan Memleket Par...
Cem Yılmaz'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gönderme

Cem Yılmaz'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gönderme

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tay...
Yabancı Yatırımcı Türkiye'de Gayrimenkulden Vazgeçmedi

Yabancı Yatırımcı Türkiye'de Gayrimenkulden Vazgeçmedi

Gayrimenkul sektörü temsilcileri, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moo...
EYT'nin Kabul Edilmesinin Ardından Gözler Tekrar Meclis'te

EYT'nin Kabul Edilmesinin Ardından Gözler Tekrar Meclis'te

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret zammı ve EYT'nin ar...